Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Zaključni turnir šahovskega krožka OŠ Janka Kersnika v Blagovici

V ponedeljek, 8. junija 2015, so se zbrali zagnani udeleženci šahovskega krožka na podružnični šoli v Blagovici. Pridno so obiskovali krožek in se učili osnov otvoritev igre. Ker se igra zmaga z matom, so trenirali tudi osnovne in tudi že težje končnice. Nekaj fantov je še začetnikov, nekateri pa so že nevarni boljšim igralcem. Sodelovala je tudi Tajda iz 6. razreda, ki je igrala že na državnem prvenstvu.
 Zaključni turnir je bil izveden v dveh skupinah, v prvi so bili fantje do 9 let, v drugi pa vsi starejši. Po hudih bojih z uporabo šahovske ure so pokazali svoje znanje in tudi izkušnje z regijskega nastopa so jim prav prišle. Turnir je vodil učitelj krožka in šahovski sodnik Viktor Jemec.

 

Pri mladih je zmagal  Matej Tomelj, drugi je bil David Bergant in tretji Lenart Pavlič, sledili so še Gašper Podgoršek in Žiga Podbelšek.

 

V starejši skupini je zmagal Jakob Podgoršek, drugo in tretje mesto sta si razdelila Tajda Tomelj in Anže Pavlič, četrti pa je bil Gašper Dežman. Med dekleti je bila najboljša Tajda Tomelj.

 

Vsi tekmovalci so dobili za trdo delo na področju šaha revijo Šahovska misel, ki prinaša najnovejše partije z domačih in mednarodnih tekmovanj in obilo idej za boljše igranje šaha.

 

Čestitamo vsem tekmovalcem in se zahvaljujemo vodstvu OŠ Janka Kersnika in predvsem staršem, ki skrbijo za miselni in socialni razvoj svojih otrok. 

Oglejte si tudi