Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Tajda Tomelj osvojila 3. mesto na področnem šahovskem tekmovanju in se uvrstila na državno prvenstvo

Na OŠ Rodica je bilo izvedeno področno šahovsko tekmovanje v petek 6. 12. 2013 s pričetkom ob 15. uri. Učenke in učenci so tekmovali v tej kraljevski igri, ki povečuje koncentracijo in razvija hitro in pravilno računanje možnosti izbire potez za učinkovito odločanje.
Večino tekmovalcev (11 fantov in eno dekle) je pripeljal zagnani učitelj fizike in tudi dober šahist ter vodja šahovskega krožka na matični šoli Damjan  Gašparič, dekle in 3 fantje pa so prišli iz podružnične šole v Blagovici, kjer vodi šahovski krožek pisec tega članka.  Fantje  so sodelovali v kategorijah do 9, do 12 in do 15 let ter dve dekleti v kategoriji do 12 let. Tekmovalo se je s pomočjo šahovskih ur, čas partije za posameznega tekmovalca je bil 15 minut (pospešeni tempo). Igralo se je sedem kol po Švicarskem sistemu, to je zmagovalci z zmagovalci in poraženi med seboj, pari pa se določajo glede na rezultate prejšnjih kol. Letos je sodelovalo čez 80 tekmovalcev in tekmovalk,  največ v  kategoriji fantov do 9 let.

 

Najboljši rezultat je dosegla Tajda Tomelj iz Učaka, ki obiskuje šahovski krožek na podružnični šoli v Blagovici in je v kategoriji deklet do 12 let (D12) dosegla 3. mesto in se uvrstila na državo prvenstvo. Dobro so se odrezali še  učenka Ana Praznik v skupini D12 s 5. mestom, Matic Virnik v F15 s 5. mestom in Matej Tomelj v F 9  s 6. mestom.

 

Tajda Tomelj se je udeležila 12. 1. 2014 državnega prvenstva v pospešenem tempu v Novi Gorici in zasedla 43. mesto med 52. tekmovalkami in dosegla 3 zmage od 9. partij, kar je spodbuden rezultat.

 

V kvalifikacijah za državno prvenstvo v Ljubljani pa je v rednem šahu v soboto 18. 1. 2014 dosegel  Matej Tomelj v skupini F8   5. mesto od 19., Tajda Tomelj pa 4. mesto od petih v skupini D12, kar kaže na obetavna mlada šahista iz Črnega grabna.

 

 

Zahvaljujem se vodstvu šole za razumevanje in pomoč, občini za prevoz in staršem za skrb in prevoze na kraj krožka in na tekmovanja.

Oglejte si tudi