Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Rekordno število pohodnikov ŠTD Rafolče na Korošici, Ojstrici in na Kofcah

V nedeljo, 23. avgusta 2015, se je zbralo rekordno število pohodnikov, kar 31, precej je bilo staršev, kot tudi starih staršev z otroci. Z večimi avtomobili smo se odpeljali na planinski pohod do Podvolovjeka in se peš odpravili do Podvežaka in naprej do krasne Moličke planine, kjer smo malicali v bližini črede ovac. Ob kapelici smo se slikali in opazili nekaj planik. Sledil je vzpon do Kocbekovega doma na Korošici (1808 m), 14 pohodnikov pa je obiskalo še Ojstrico (2350 m), ostali pa so se v lepem vremenu okrepčali v domu, se podili za žogo na najvišjem nogometnem igrišču v Sloveniji, se naužili svežega zraka in se veseli vrnili v dolino. Druga skupina je osvojila Ojstrico in se vrnila kake 4 ure kasneje.
V nedeljo, 13. septembra 2015 pa se je kaka tretjina prejšnje skupine udeležila planinskega pohoda do doma na Kofcah (1488 m), kjer pa zaradi megle nismo obiskali ne Velikega vrha ne Kladiva, smo se pa najedli dobre gobove juhe in slastnih štrukljev, ter dodobra spočili naše ne preveč utrujene noge.  Obiskovalcev se je kar trlo, tako se od stresov obremenjeni Slovenci vsaj za nekaj ur preselijo v svet sproščenosti.  Po poceni kavi smo se popoldne spustili do kmetije Matizovec (1072 m) in še nekaj sto metrov niže do novega parkirišča. Spotoma smo nabrali še nekaj gob.

 

Vodstvo društva in vodja pohodov Marijana so zelo zadovoljni, da se je vključilo toliko mladih, da dobijo veselje do domačih planin in njenih lepot.

 

Naslednji izlet je predviden 11. oktobra 2015 na Kamniško sedlo (1864m) in naprej na Brano (2253m). 

Oglejte si tudi