Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

9. Božično - novoletni šahovski turnir v Rafolčah

V četrtek, 26. decembra 2014, ob 9. uri so se zbrali šahisti KS Rafolče in Športno turističnega društva (ŠTD) Rafolče v prostorih tople brunarice. Zbralo se je nekoliko manj udeležencev kot prejšnja leta, ženske pa so pozabile priti. Ob večih navijačih je staro in mlado preskušalo svoje šahovsko znanje in izkušnje. Za boljše počutje pa je bilo poskrbljeno s kuhanjem kave in čaja.
Vedno več mladih se vključuje v skrivnosti šahovske igre, da si izboljšajo koncentracijo in logiko, ki jo potrebujejo tudi v šoli in vsakdanjem življenju. Mladi Nejc se je vključil v odraslo skupino in dosegel kar 2. mesto. Šahovski turnir se je igral po švicarskem sistemu (zmagovalci z zmagovalci in poraženci s poraženci) sedem kol na elektronskih urah, po 15 minut na vsakega igralca. Turnir je vodil pisec tega članka.  Rezultati so naslednji: pri odraslih je zmagal Marjan Dolinšek, drugi je bil Nejc Dolinšek in tretji Sašo Jemec in Blaž Jemec. Sledili so Gašper Dolinšek, Matjaž Strehar in Marko Breznik.  Aleš Barle.

Pri mladih je zmagal Anže Pavlič, drugi pa je bil  Gašper Dečman  Pri otrocih do 10 let je zmagal Lenart Pavlič, drugi je bil Tjaž Drganc in tretji Andraž Barle.

Pokale za prva tri mesta po kategorijah sta podelila blagajnik ŠTD Marko Pavlič in vodja tekmovanja.

Ob prijetnem druženju se je tekmovanje uspešno končalo. Obiskali so jih tudi konjeniki, ki so bili na blagoslovu konj v Šentvidu. Upajmo, da se srečamo drugo leto v še večjem številu.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji in izvedbi turnirja, ŠD Domžale za šahovske ure in predsedniku ŠTD Rafolče.

 

Viktor Jemec

Oglejte si tudi