Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Akcija Za Luka Kovačiča

Številni dobrodelni dogodki se v juniju vrstijo v pomoč Luku Kovačiču in s tem številne priložnosti, da pomagate.

Luka (Kovačič) je 19-letni fant, ki je še pred kratkim aktivno sodeloval pri vsakem športu. Najraje pri nogometu. Lani septembra so mu zdravniki postavili diagnozo – rak na debelem črevesju, pri operaciji pa so videli, da se je rak razširil že na trebušno mreno. Takoj so mu predpisali kemoterapije in biološka zdravila, a so mu aprila letos kemoterapije prekinili, saj so slovenski zdravniki ugotovili, da je ta vrsta raka neozdravljiva. Luka in njegova družina se niso vdali v usodo in so še naprej iskali rešitve. Ko so slišali za nekega zdravnika v Padovi v Italiji, so se takoj odpravili tja na pregled, a odgovor je bil enak slovenskemu. Po članku v Slovenskih novicah se je iz Nemčije javila zdravnica, ki se je ponudila, da Luko pregleda. In šli so.

Luki želimo vsi veliko sreče in predvsem, da bi čim prej ozdravel.

Gregor (Medved) in ostala družba

Zgodba prijateljev in sošolcev mladega Luke je povod, da smo v Bohinju združili moči in védenja in tako v naslednjih mesecih pripravljamo več akcij, s katerimi bomo skušali zbrati vsa potrebna finančna sredstva.

Zgodba ima nadaljevanje – dva dni po odhodu v Nemčijo je zdravnica Cristina Froschauer na Facebooku napisala:

»Evo, folk, Švabi smo našli rešitev za našega LukHYPERLINK "https://www.facebook.com/luka.kovacic.5"oHYPERLINK "https://www.facebook.com/luka.kovacic.5"Kovačiča, bojevnika prve klase.«

In naslednji dan je konzilij Klinike Großhadern LMU dal »zeleno luč« za Luko – deležen bo nove terapije in obeti, da bo Luka preživel in ponovno zaživel polno življenje, so veliki.

Vse o akciji pa si preberite (in delite!!!) na Facebookovi strani Akcija zbiranja sredstev za Luko Kovačiča.

Zapisali:

Gregor (Medved) in ostala družba

Oglejte si tudi