Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za nedelja, 22.01.2017

jasno
Ponoči bo jasno, le v Beli Krajini in ponekod na Kočevskem bo pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -16 do -7, na Primorskem od -6 do 0 stopinj C.
-14°C | 1°C
torek, 23.01.2017
-10°C | 2°C
sreda, 24.01.2017
-11°C | 0°C
četrtek, 25.01.2017
-10°C | 2°C
Opozorila
Sobota, 21.1.2017 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
-14°C
1°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Gospodarstvo Kmetijstvo

Tradicionalni slovenski zajtrk na osnovni ......


OSNOVNA ŠOLA, DOGODKI, KMETIJSTVO

| |
20.11.2014      14:47
A A

Tradicionalni slovenski zajtrk na osnovni šoli



Deli:

V petek, 21. novembra 2014, bomo v Sloveniji že tretjič obeleževali dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki se bo letos izvajal že četro leto zapored. Projektu se je pridružila tudi Osnovna šola Luče.

 

 Za zajtrk bodo jedli lokalne jedi:

  • kruh ANZEJ PANZEJ – dobavitelj PEKARNA REDNAK LUČE
  • domače maslo – dobavitelj MARIJA SLAPNIK
  • med – dobavitelj ČEBELARJI IZ LUČ IN SOLČAVE
  • mleko – dobavitelj JANEZ ROSC
  • jabolko – KMETIJSKA ZADRUGA ŠALEŠKE DOLINE

 

Namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk in dneva slovenske hrane je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Hrana iz lokalnega okolja je sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in posledično višjo hranilno vrednost.

 

Zaradi bližine proizvodnje se lahko uporablja manj aditivov, kot so konzervansi, barvila ipd., taka živila pa so tudi prepoznavna po bogatem in tradicionalnem okusu. Z naročanjem živil od lokalnih pridelovalcev/predelovalcev posredno pripomoremo tudi k zmanjšanju sproščanja toplogrednih plinov zaradi krajših transportnih poti, zagotavljamo trajnostno rabo površin, namenjenih pridelavi hrane, ohranjamo delovna mesta na podeželju in dvigamo stopnjo samooskrbe s kakovostno, lokalno pridelano hrano ter tako izboljšujemo prehransko varnost prebivalstva.

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Luče!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!