Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
3°C
Oceni objavo

Najboljši nasveti za gradnjo, hlajenje in ogrevanje

Na portalu MojaObčina.si, smo izdali serijo e-priročnikov z nasveti varčnosti na področju gradnje, obnove, hlajenja, prezračevanja, klimatizacije, ogrevanja in priprave tople sanitarne vode.

MojaObčina.si je v sodelovanju z Elektro Gorenjska Prodaja, ki sofinancira projekt, ustvarila e-priročnik z nasveti za bolj zelen in varčen dom ter ostale objekte.

 

Prvi del serije e‑priročnikov zbirke Za varčen dom – Gradnja in obnova vsebuje trende v gradbeništvu, informacije o energetski učinkovitosti, nakupu zemljišča, pridobitvi vseh potrebnih dovoljenj in kreditov, kot tudi o vrstah gradenj in vseh gradbenih fazah. V drugem delu priročnika so podani praktični nasveti za varčevanje v domovih, ki bodo prišli prav tako novogradnjam, kot vsem obstoječim gospodinjstvom.

 

Drug priročnikov Za varčen dom – Hlajenje, prezračevanje in klimatizacija vsebuje informacije, ki so potrebne pri toplotni izolaciji in nameščanju prezračevanja ter naprav za hlajenje in klimatizacijo. Bralcem so predstavljene številne novosti in nasveti s področja energijske varčnosti in klimatizacijskih naprav.

 

Serija se zaključi s tretjim priročnikom Za varčen dom – Ogrevanje in priprava tople sanitarne vode vsebuje informacije za učinkovito rabo fosilnih goriv in številnih virih obnovljive energije, med katerimi so posebej izpostavljeni sončna energija, toplotne črpalke in biomasa. Bralcem so predstavljene številne zanimivosti in nasveti s področja ogrevanja in razvoja energentov s celega sveta.

 

E-priročnike Za varčen dom si lahko brezplačno prenesete s portala MojaObčina.si v pdf in epub formatu.

Oglejte si tudi