Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

KLJUB MRAZU »POHOD PO PASTIRSKIH STEZICAH TRAVNIKA« USPEŠEN!

Po novem letu, ko smo vsi še veseli od proslavljanja, se prileže tudi malo razvedrila. Tako vsako prvo soboto v mesecu januarju organiziramo POHOD PO PASTIRSKIH STEZICAH TRAVNIKA – letos je bil že 6. Pohod e organiziran v sodelovanju z Občino Loški Potok.

Start pohoda je bil ob 9.00 uri izpred  Gostilne »PRI KAPCU«, Travnik 74; 1318 Loški Potok. Kljub zelo hladnemu vremenu (– 18 stopinj), se je zbralo okrog 60 ljubiteljev stezic iz občin: Loški Potok, Ribnica, Kočevje, Bloke, Cerknica in Ivančna Gorica. Najstarejši med pohodniki je bil Franc Levstek, Travničan, ki je pri svojih 92 zdravih letih  dokazal vsem ostalih pohodnikom da svež Potoški zrak ni ovira za pohod. Najmlajši udeleženec je bil 8-letni Nik Cimprič.

Pot je najprej vodila v strmi breg proti zaselku Bela Voda, kjer so se pohodniki na vrhu pri Kapelici nadihali svežega zraka. Pot so nadaljevali mimo »ŽAGE« Bela Voda, po hladni gozdni poti na sončen  Mušnjevec, in se spustili do Sodola – tu so  Travniški pastirjinajveč pasli svoje živali. Sledil je vzpon po strmi vlaki navzgor do Zajčjega  hriba. Na sončnem mestu z lepim razgledom po dolini jih je pričaka osvežitev - tekoči antibiotik in vroči čaj. Tu so postali 15 minut, malo pokramljali in se spoznavali med sabo. Nadaljevali so s spustom proti Prečniku, k koči g. Jaka Bartola, ki je postregel z domačo travarico (medvedjo). V bleščeči  in lesketajoči lepoti narave so pot nadaljevali navzdol proti  dolini Mali Log. Ta dolina je v deževnih časih polna vode in vredna ogleda v tem času. Vsa voda se nato izteče na Travniško polje, kjer ponikne in ta voda steče v Rakitnico. V poletnih dnevih pa je bogata z rastjo raznih gob. Izognili pa so se izvira vode pri Malnih, ker so si želeli ogledati še drugi zaselek v Občini Loški Potok – Matevljek. V sončnem razgledu s pogledom  na Hrib, se je lepo videla cerkev na Taboru. Po štirih urah pohoda, so se mirno in malo utrujeni vračali proti Ranču »KAPUNA«. Tu jih je čakal malo daljši odmor s čajem in ogledom ranča, ter skupinska fotografija v upanju, da se ponovno srečajo že na  naslednjem pohodu, ki  bo 20. maja s ciljem na Ranču (Pohod »GOR« in »DOL« po Občini Loški Potok).

Kako lepo jih je bilo gledati skozi gostilniško okno, ko prihajajo v Travniško dolino. Ob 14.00 pa so se že utrujeni in navdušeni posedli v gostilni, kjer so dobili topel ješprenj in domačo prekajeno Kapčevo klobaso.  

Vsem udeležencem pohoda se lepo zahvaljujemo in obenem Vas že vabimo na naslednji pohod v poletnem času, ki bo 20. maja 2017.

Oglejte si tudi