Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Ansambel Javor praznuje 15 Let

Ansambel Javor je nastal v januarju leta 2002 na dolgoletno željo Blaža Žgavca po ustanovitvi lastnega ansambla in letos praznuje 15. letnico delovanja. Ob jubileju pripravlja veliki koncert, ki bo v petek 21. aprila ob 20. uri v Športni dvorani Logatec. 15-letnico delovanja bo ansambel Javor obeležil z izdajo četrtega glasbenega projekta z naslovom Prijateljstvo nekaj velja.

Na praznovanje so povabili tudi glasbene prijatelje: ansamble Franca Miheliča, Maj, Vrtnica, Rosa, Viharnik, Tik Tak, Erazem, Ribniški pušelj in Franca Pestotnika-Podokničarja.

 

 

JAVOR O SEBI:

Na začetku smo delovali kot instrumentalni trio z diatonično harmoniko ter pevskim duetom, občasno pa smo zasedbo povečali v kvintet. Sedaj smo uveljavljeni kot instrumentalni trio z diatonično in s klavirsko harmoniko ter pevskim kvartetom. Ustanovni člani ansambla smo bili harmonika Primož Merlak, bas Blaž Žgavec, pevka Florjana Lampe Žgavec, pevec Stojan Šparemblek in kitara Slavko Jesih. Lotili smo se dela z vso energijo in veseljem, vadili na začetku kar v domači garaži in pridno širili program, da smo sezono igranja pričakali pripravljeni. Ker smo vsi člani za seboj že imeli glasbene kilometre, to ni bila velika težava in smo se igranj lotili s polno paro. V letih neprekinjenega delovanja smo posneli tri glasbene projekte, leta 2003 Zapoj z menoj, leta 2008 Prav vsak je meden, leta 2012 Cvet pomladi, četrti z naslovom Prijateljstvo nekaj velja pa ob izšel na praznovanju naše 15-letnice. V vseh teh letih je prišlo tudi do kadrovskih sprememb. Kmalu po ustanovitvi je pevca zamenjal Andrej Malavašič, proti koncu leta 2005 je kitarista zamenjal Uroš Sitar, njega pa leta 2012 Marijan Novak. Do zadnje spremembe pa je prišlo pred kratkim, saj se nam je pridružil izvrsten vsestranski glasbenik iz Spodnje Idrije Jernej Štremfelj na kitari, klaviaturah, vokalu..

Pri pisanju besedil smo sodelovali s kar nekaj avtorji kot so Ivan Malavašič, Bernard Miklavc, Fanika Požek, Ivan Sivec, Milan Jež, Matjaž Vrh, Vera Kumprej. Pri pisanju glasbe pa smo sodelovali z avtorji kot so Andrej Plesničar, Klemen Leben, Janez Repnik, Brane Klavžar, čeprav večino glasbe ustvarjamo člani sami, predvsem harmonikar Primož, po nekaj pa tudi basist Blaž, pevka Florjana in pevec Andrej.

Doživeli smo veliko čudovitih trenutkov, saj vsi obožujemo glasbo, seveda pa brez usklajevanj in dogovorov pač ne gre. Lahko si predstavljate, da se v ekipi petih ljudi kar dostikrat zgodi, da so mnenja različna in je treba stvari zgladiti. Ampak naš vodja Blaž je to kar dobro rešil tako, da je vsakemu članu dal svojo zadolžitev.

Igramo največ po Sloveniji - primorska, notranjska, gorenjska, gostovali pa smo tudi v tujini - pri naših izseljencih v Nemčiji, Italiji, Švedski, Avstriji,Franciji.

Ansambel ima, poleg znanja in izkušenj posameznih članov v tej zvrsti glasbe, tudi veliko volje do dela in načrtov za prihodnje. Izvajati želimo čim kvalitetnejšo narodno zabavno in zabavno glasbo, izdati še kakšen glasbeni projekt, predvsem pa čim več igrati na živih nastopih, kamor ste lepo povabljeni!

Lepo vabljeni na praznovanje ansambla Javor, ki bo v petek 21. aprila ob 20h v Športni dvorani Logatec. Vstopnice so že na voljo in so cenejše, kot na dan koncerta. Dobi se jih v največji prodajni mreži v Sloveniji, preko Eventima: Petrol, OMV Multitočke, Pošta Slovenije, Kompas, Big Bang, Trafike 3dva , ali prek spleta na spodnji povezavi.

 

Predprodaja vstopnic
http://www.eventim.si/si/vstopnice/15-letnica-ansambla-javor-z-gosti-logatec-sportna-dvorana-456909/event.html

 

Za vse dodatne informacije vam je na voljo vodja ansambla Javor, Blaž Žgavec, na telefonski številki 041/528-667.

 

Želim vam lep dan,

 

Saša Pivk Avsec

 

Oglejte si tudi