Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Test hoje na 2 km-Ali sem fit?

Delavnica Ali sem fit? je prenovljena delavnica Test hoje na 2 km. Namenjena je vsem odraslim posameznikom, ki jih zanima kakšna je njihova telesna pripravljenost ter kakšna je raven telesne dejavnosti, ki koristi njihovemu zdravju (glede na rezultate testiranja). Cilj delavnice je posameznikom posredovati informacijo o njihovi telesni pripravljenosti (predvsem aerobni zmogljivosti). Na podlagi rezultatov testiranja in zdravstvenega stanja se posameznikom strokovno svetuje/nudi individualen nasvet o najbolj ustrezni telesni dejavnosti za krepitev zdravja.

 Potek in vsebina delavnice Ali sem fit?

Za opravljanje testov aerobne zmogljivosti ni potrebne nobene predhodne prijave. Le pridete na zbirno mesto (OŠ Log-Dragomer, stadion Vrhnika, gasilski dom Brezovica pri Borovnici), v primerni obutvi (športni copati ali katera druga udobna obutev v kateri boste lahko hodili) in primernih oblačilih (oblačila naj bodo taka, da se boste v njih lahko prosto premikali). Ob prihodu vam  bomo izmerili telesno višino in težo, vi pa izpolnili pristopni obrazec (osebni podatki, vprašanja o zdravstvenih težavah). Ko bosta obrazec pregledata dipl. medicinska sestra in kineziolog/fizioterapevt, vas bosta usmerila na enega izmed spodaj navedenih testov, ki bi bil za vas najbolj primeren, glede na zdravstveno stanje, počutje in starost.

Testi:

-          Test hoje na 2 km (vsi, ki so starejši od 18 let)

-          6-minutni preizkus hoje (vsi starejši od 18 let z zdravstvenimi težavami ali s prekomerno telesno težo) – na ravni podlagi kakor se da hitro hodite na razdalji 15 metrov 6 minut. Po 6 minutah je test končan, izmerimo vam srčni utrip in zabeležimo vašo prehojeno razdaljo v 6 minutah.

-          2-minutni test stopanja na mestu (za vse, ki so starejši od 65 let) – na mestu 2 minuti izmenično dvigujete kolena, do višine, ki vam jo označimo (1/3 stegna od medenice navzdol). Po končanem  testu zabeležimo število dvigov desne noge in srčni utrip.

 

Testiranje aerobnih sposobnosti v septembru:

Torek, 22. 9. 2015 ob 17.00 – 18.30 pri osnovni šoli Log-Dragomer

Sreda, 23. 9. 2015 ob 17.00 – 18.30 vhod v stadion na Vrhniki

Četrtek, 24. 9. 2015 ob 17.00 -18.30 pri gasilskem domu na Brezovici pri Borovnici

Oglejte si tudi