Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

Zaključni račun dobil zeleno luč

Log - Dragomer, 13. april 2016 – Občinski svet občine Log - Dragomer je na svoji deseti redni seji obravnaval sedemnajst točk dnevnega reda. Svetniki so soglašali z manjšim številom oddelkov v vrtcu, razpravljali so o kandidatkah za ravnateljico šole, se seznanili s pripravo OPN, med drugim pa so na mize dobili tudi nekaj študij. Sicer pa je župan z dnevnega reda v uvodu umaknil sklep o ukinitvi grajenega javnega dobra v lasti Občine Log - Dragomer na zemljiščih v Športnem parku Dragomer in Log.

Najbolj pestro je bilo tokrat ob obravnavi novega pravilnika o sofinanciranju letnega programa športa v občini Log - Dragomer. Ta ureja postopek dodeljevanja finančnih sredstev za sofinanciranje športnih vsebin, postopek vrednotenja vsebin s področja športa in pogoje sodelovanja v postopku. Kot so pojasnili pripravljavci, je obstoječi pravilnik pomanjkljiv, vsebuje tudi nekaj nepravilnosti, zato so ga nekoliko prevetrili in ga bolj strukturirali. Z novim pravilnikom je na novo določen javni interes, spremenili so kriterije za izbiro in vrednotenje športnih programov ter sistem točkovanja na podlagi meril uspešnosti in razširjenosti, v pravilniku je določeno, kdo so izvajalci letnega programa športa ter  kakšne pogoje morajo izpolnjevati, da pridobijo pravico do sofinanciranja programov športa, novost je tudi pri imenovanju komisije, ki vodi postopek javnega razpisa, poleg tega je v pravilniku opredeljeno, kdo ne sme sodelovati v komisiji, spreminja pa se še način razvrstitve programov športa. Svetniki so se najbolj razgovorili o imenovanju komisije, ki jo sestavi župan, o najemninah za športne objekte ter pogojih za uporabo objekta, ki ga izvajalec uporablja za programe vadbe. V prvi obravnavi so pravilnik z upoštevanjem pripomb iz razprave soglasno potrdili, na eni izmed prihodnjih sej pa naj bi v potrjevanje dobili dopolnjen predlog.

Sicer pa je seja minila v znamenju predstavitve novih študij, ki jih je naročila občina. Svetniki so se tako seznanili s prometno študijo, na mize pa so dobili še poplavno študijo in karte nevarnosti pred plazovi, podori ter erozijo. Seznanili so se tudi z letnim poročilom osnovne šole ter izvedeli, da je šola leto zaključila s plusom na računu. Dali so soglasje za opravljanje dejavnosti iz drugega odstavka 26. člena Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, sprejeli Odlok o določitvi javne zdravstvene mreže na primarni ravni v Občini Log - Dragomer, se strinjali z novimi cenami socialnovarstvene storitve pomoč družini na domu in s številom ter vrsto oddelkov v enoti Vrtec Log - Dragomer. Pozitivno mnenje so dali obema kandidatkama za ravnateljico osnovne šole, a so mag. Mihaelo Mrzlikar ocenili kot primernejšo. Soglasno so za člana sveta območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Vrhnika imenovali Natašo Kogovšek, ta bo to funkcijo opravljala štiri leta. Na seji pa so dobili tudi informacije o postopku pripravljanja občinskega prostorskega načrta.

Svetniki so bili soglasni pri sprejemanju zaključnega računa Občine Log - Dragomer za leto 2015. Občina je leto zaključila s 743 tisočaki na računu, od tega je lani ustvarila 379.379 evrov presežka. V lanskem letu je občina imela 2 milijona in pol evrov prihodkov ter 2,1 milijona evrov odhodkov. Na prihodkovni strani je bila realizacija 86 odstotna, na odhodkovni pa 81 odstotna.

 

V. L. 

Oglejte si tudi