Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Z občani o brezplačnem prenosu zasebnih cest med občinske

Občinska uprava vodi aktivnosti za prenos cest v zasebni lasti med občinske ceste. Problematiko rešujejo fazno, prednost pa imajo ceste, na katerih načrtujejo gradnjo nove infrastrukture.

Kot smo izvedeli, si občinski uradniki v zadnjih mesecih prizadevajo, da bi na podlagi dogovorov z občani lastništvo zasebnih cest prenesli na občino. Župan Miran Stanovnik je povedal, da so veseli pozitivnega odziva večine občanov, s katerimi se dogovarjajo; ti so pripravljeni zasebna zemljišča, po katerih potekajo kategorizirane ali nekategorizirane ceste, brezplačno prenesti v last občine. Stanovnik je pojasnil, da je cilj občine, da bi vse zasebne ceste, predvsem kategorizirane, postopoma prenesli v občinsko last, najprej pa želijo pridobiti lastništvo na tistih cestah, na katerih je načrtovana gradnja kanalizacije.
»Prav je, da se tudi na tem področju naredi red. Prepričan sem, da mora urejena občina urediti tudi te stvari,« je dodal Stanovnik. Pohvalil je svoje sodelavce, pa tudi pripravljenost občanov, da nekaj prispevajo za skupno dobro. Naj ob tem povemo, da je v preteklosti že kar nekaj občanov zasebna zemljišča, na katerih so bile ceste, brezplačno preneslo v občinsko last.

V. L.

Oglejte si tudi