Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Vrata je odprla zdravstvena ambulanta

Od danes naprej lahko v občini Log - Dragomer obiščete splošnega zdravnika. Ambulanta deluje v prvem nadstropju dializnega centra. Odprta je trikrat na teden, v ponedeljek in petek dopoldan ter v sredo popoldan. V njej pod okriljem Zdravstvenega doma Vrhnika delata zdravnica Ana Švigelj in medicinska sestra Anja Zapušek. Kot je ob odprtju dejala zdravnica, si z medicinsko sestro želita, da bi ambulanta zaživela.
»Vesela sem, da imamo v mojem domačem kraju ambulanto. Vesela sem tudi prvih odzivov,« je ob uradnem odprtju nove zdravstvene ambulante zbranim zaupala zdravnica dr. Ana Švigelj, ki je pojasnila, da so že stekli pogovori, da bi tu začela delovati preventivna skupina Centra za krepitev zdravja ZD Vrhnika, poleg tega pa bodo v ambulanti potekali tudi sistematski pregledi učencev tukajšnje osnovne šole. Na začetku ne bo lahko, je še poudarila zdravnica: »Vsak začetek je lep in tudi težak. Potrebnega bo veliko dela, vztrajnosti, potrpljenja, tako na naši, kot na vaši strani. To je skromen začetek. Ambulanta bo odprta trikrat na teden, zdravstvena dejavnost pa se bo širila, če bo ambulanta zaživela. Tako upava obe z medicinsko sestro. Čez čas upam, da bomo lahko pobrali sadove te ledine, ki jo orjemo.« Sicer pa nam je zdravnica še zaupala, da si z medicinsko sestro želita biti predvsem blizu ljudem. To priložnost je tudi izkoristila, da je povabila občane, da pridejo na obisk: »Občane vabim, da pogledajo, kje smo, da se spoznajo z nama, da spoznajo najin način dela in kdor bo želel, se bo lahko opredelil. Dobrodošli!«

Uspešnega zagona in delovanja ambulante si je v svojem nagovoru zaželel tudi župan Občine Log - Dragomer Miran Stanovnik, ki je v svojem govoru opozoril na vse, ki so si prizadevali, da je dolgoletna ideja in želja po lastni zdravstveni oskrbi postala realnost. Med najbolj zagrizenimi je naštel direktorja občinske uprave Igorja Rojca, ki ga je označil za motor tega projekta, ter direktorico dializnega centra Gabrielo Moljk, ki je prisluhnila občini in ji je bila pripravljena pomagati. Zahvalil se je tudi vrhniškemu županu in direktorju Zdravstvenega doma Vrhnika, ki sta bila pomembna člena pri vzpostavitvi nove ambulante. »Brez vseh teh deležnikov danes ne bi stali tukaj. Dobili smo lepe in prave prostore, kjer verjamem, da se bodo pacienti dobro počutili. Za to bo poskrbela tudi zdravnica Ana Švigelj, ki je s koreninami povezana z našo občino. Verjamem, da je ta ambulanta prvi korak k temu, da zdravstveno oskrbo približamo našim občanom. Prvi korak govorim zato, ker potekajo zelo resna prizadevanja in aktivnosti, da bi tu v neposredni bližini zrasel center z zdravstveno oskrbo in lekarno,« je dodal Stanovnik, ki je še rekel, da so zdaj na vrsti občani. Obstoj ambulante namreč ne bo odvisen le od dobre volje zdravnice, temveč predvsem od občanov. Več kot si jih jo bo izbralo za svojo osebno zdravnico, boljše bodo možnosti, da ambulanta ostane na območju občine Log - Dragomer ter se bo zdravstvena dejavnost v občini še širila.

»Upam, da boste občani vaše občine zelo zadovoljni s to zdravstveno oskrbo,« je dejal direktor ZD Vrhnika Roman Strgar, ki je prepričan, da bosta tako zdravnica kot medicinska sestra naredili vse, da bo temu tako. »Vesel sem, da danes začenjamo z novo ambulanto. V Sloveniji namreč vse prevečkrat, dostikrat tudi neupravičeno, poslušamo slabe novice iz zdravstvene sfere. Verjamem, da ZD Vrhnika ni del teh slabih novic, saj se v zadnjih nekaj letih lahko pohvalimo z veliko dobrimi zgodbami. In upam, da bo ena novih dobrih zgodb tudi ta, ki jo začenjamo danes.«

Ambulanto lahko obiščete trikrat na teden. V ponedeljek in petek med 9. in 12. uro ter v sredo med 15. in 18. uro. Uradni zagon ambulante so s kulturno točko popestrili Klemen Lorber ter Žiga in Luka Čamernik, dogodek pa je povezovala Danica Jazbinšek. Prireditev je potekala v organizaciji Občine Log - Dragomer v sodelovanju s KUD Kosec in OŠ Log - Dragomer.


V. L. 
Foto: V. L. 

Oglejte si tudi