Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Vabilo za podajo pobud za spremembo OPN

Občina Log - Dragomer pripravlja občinski prostorski načrt (v nadaljevanju OPN), s katerim načrtuje namensko rabo prostora in ureja gradnjo v občini. V dosedanjem postopku priprave OPN so bile upoštevane in obravnavane vse pobude občanov za spremembe namembnosti zemljišč, ki so bile vložene pred začetkom priprave OPN. Dopolnjen osnutek OPN je bil prvič razgrnjen l. 2012, zbrane so bile pripombe občanov. Med pripombami je bilo tudi veliko novih pobud za spremembo namenske rabe prostora. Po javni razgrnitvi so bile izdelane in potrjene različne študije: hidrološko-hidravlična z razredi poplavne nevarnosti, študija erozijske ogroženosti, prometna študija, strategija razvoja občine. Po določilih Zakona o vodah je treba pri načrtovanju prostora in poselitve upoštevati razrede poplavne nevarnosti in erozijsko ogroženost, kar bo vplivalo na dosedanji razgrnjeni OPN. 

Občina Log - Dragomer se je zaradi izdelanih študij in novih pobud občanov za spremembo namenske rabe prostora po l. 2012 odločila, da ponovno pripravi dopolnjen osnutek OPN. Zato bo še en mesec sprejemala nove pobude občanov za spremembo namenske rabe prostora. Te bodo skupaj s študijami obravnavane pri ponovni pripravi dopolnjenega osnutka OPN in dopolnitvi okoljskega poročila, ki bosta ponovno javno razgrnjena. Če imate pobudo za spremembo namenske rabe prostora ali drug predlog v zvezi z urejanjem prostora v občini, vas vabimo, da jo najkasneje do 21. 3. 2017 na posebnem obrazcu posredujete občini. Obrazec lahko pošljete po pošti na naslov: Občina Log - Dragomer, Dragomer, Na Grivi 5, 1358 Log pri Brezovici, ali osebno dostavite v poslovnem času sprejemne pisarne (ponedeljek, torek in četrtek: 8.00–15.00, sreda: 8.00–17.00, petek: 8.00–13.00). Obrazec je dostopen na spletni strani www.log-dragomer.si ali v sprejemni pisarni Občine Log - Dragomer v poslovnem času.

 

Pobud za spremembo namenske rabe prostora, ki bodo prispele po 21. 3. 2017 ali bodo podane v času javne razgrnitve, ne bo več možno vključiti v trenutni postopek priprave OPN. Nove pobude za spremembo namenske rabe zemljišč je v postopek priprave OPN možno vključiti le do faze pred javno razgrnitvijo, kot to izhaja iz Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 43/11 – ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP-A, 109/12, 76/14 – odl. US in 14/15 – ZUUJFO). Pobude, ki bodo prispele po 21. 3. 2017, bodo evidentirane na občini, obravnavane pa bodo v prvem naslednjem postopku sprememb in dopolnitev OPN. Vse do sedaj prispele pobude bodo obravnavane in jih ni treba ponovno pošiljati.

Oglejte si tudi