Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

V vrtec sprejeti vsi otroci

Komisija za sprejem otrok v Vrtec Log - Dragomer je zaključila svoje delo. Tokrat je bilo nekoliko lažje, saj so mesto v vrtcu dobili prav vsi otroci, ki so jih starši vpisali v vrtec. Pred vrati tega javnega zavoda je ostalo le šest otrok, ki niso izpolnjevali starostnega pogoja 11 mesecev, 15 vlog pa so v vrtcu prejeli prepozno.

Tako kot pretekla leta so v Vrtcu Log - Dragomer tudi letos vloge za sprejem sprejemali do konca februarja. Kot so nam pojasnili, je pravočasno prispelo 50 vlog. Mesto v vrtcu so tokrat dobili prav vsi otroci, poleg log- dragomerških tudi otroci iz sosednjih občin. V vrtec so letos sprejeli 42 novincev in dva otroka iz Zasebnega vrtca Zvezdica, ki jih v enoto sprejmejo prednostno. Na čakalni seznam pa so uvrstili šest otrok, ki niso izpolnjevali starostnega pogoja 11 mesecev, od tega enega iz Občine Log - Dragomer. Naknadno so na čakalni seznam uvrstili še 15 otrok, za katere so starši prepozno vložili vlogo za vpis. Kot nam je pojasnila pomočnica ravnateljice Jožica Zorc, naj bi vrtec prihodnje leto obiskovalo 166 otrok. Ob tem naj še omenimo, da vsa mesta v vrtcu trenutno še niso zasedena, prosti sta še dve mesti za otroka, stara od 5 do 6 let.

Sicer pa je letos vrtec dobil precej vlog za vpis otrok iz drugega starostnega obdobja, tudi zaradi priseljevanja v občino, prvič so dobili tudi večje število vlog za vpis otrok, ki bodo prihodnje leto začeli obiskovati osnovno šolo. Zanimivo je, da tokrat ni bilo velikega povpraševanja po vpisu najmlajših, prejeli so le pet vlog iz Občine Log - Dragomer za vpis otrok, starih od 1 do 2 leti, preostale vloge pa so vložili starši otrok iz sosednjih občin. V Občini Log - Dragomer se kaže trend upadanja števila rojstev, iz leta v leto pa vrtec prejme tudi manj vlog za vpis otrok.

 

V. L.

Oglejte si tudi