Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

V slovo Marjanu Trčku

Sporočamo vam žalostno vest, da nas je za vedno zapustil naš član, g. Marjan Trček. S svojim dolgoletnim predanim delom, prijaznostjo, toleranco in vsakokratno pripravljenostjo za sodelovanje je pustil velik pečat v ljubiteljski kulturi, predvsem na področju ohranjanja kulturne dediščine. Prav do zadnjih dni je bil aktiven in skrben v svoji sekciji.

Opravljal je več pomembnih funkcij v organizacijah, povezanih s kulturo, zato smo mu lahko vsi kulturniki hvaležni za izjemno bogato delovanje. Dolga leta je bil aktiven tudi v Krajevni skupnosti Log pri Brezovici in Občini Log - Dragomer. Ves čas delovanja Krajevne skupnosti Log  je bil aktiven krajan. Štiri leta je deloval kot član gradbenega odbora in v tem času je:

-    pridobival soglasja od lastnikov mejašev za razširitev Vrhovčeve ceste in izvajal nadzor nad potekom del,

-    izvajal nadzor nad potekom gradnje prizidka k mrliški vežici – čajne kuhinje, na pokopališču Log,

-    izvajal tlakovanje potk na pokopališču.

Od ustanovitve Občine Log - Dragomer je bil vpet v delo občinskih delovnih teles – v mandatnem obdobju 2006–2010 je bil član odbora za gospodarstvo, varstvo okolja in gospodarske javne službe, prav tako v mandatnem obdobju 2014–2018, v mandatnem obdobju 2010–2014 pa je bil član in tudi namestnik predsednika odbora za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti. V tem času je:

-    pridobival soglasja in podpise lastnikov za sofinanciranje asfalta na Vrhovčevi cesti,

-    pridobival soglasja lastnikov za prestavitev opornega zidu na Vrhovčevi cesti,

-    bil organizator za napeljavo vodovoda do mrliške vežice na pokopališču Log,

-    bil organizator razširitve in utrditve gozdne vlake, v nadaljevanju Vrhovčeve ceste, in tudi izvajalec nadzora nad potekom del,

-    sodeloval pri organizaciji občinskih prireditev Športfejst.

 

Marjan Trček je bil 10 let zastavonoša na vseh pogrebih na pokopališču na Logu. Osem let je aktivno sodeloval  v Kulturno-umetniškem društvu Kosec v sekciji za ohranjanje kulturne dediščine, pri organizaciji in izvedbi prireditve koscev in grabljic, ličkanju koruze, kresovanju, miklavževanju, pohodu z baklami. Marjan Trček je s svojimi aktivnostmi izvedel vrsto manjših, vendar pomembnih projektov tako za Krajevno skupnost Log kot tudi za Občino Log - Dragomer. Hvala mu.

 

KUD KOSEC

Oglejte si tudi