Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Tudi v Logu - Dragomerju slavila Stranka Mira Cerarja

Občani Loga - Dragomerja so ji namenili še nekoliko več glasov od slovenskega povprečja, stranko je volilo 37,78 odstotka Log-Dragomerčanov. Drugouvrščena SDS je tu dobila dober odstotek več glasov od povprečja (21,83 %), Desus kot tretji pa dva odstotka manj glasov (7,93 %), kot kažejo trenutni neuradni rezultati glasovanja po Sloveniji.

Sledi NSi s 6,15 odstotka, Združena levica s 5,9 odstotka in Zavezništvo Alenke Bratušek s 4,98 odstotka, parlamentarni prag pa bi, zanimivo, prestopila tudi Pozitivna Slovenija s 4,18 odstotka glasov. Manj volivcev od slovenskega povprečja je svoj glas namenilo stranki SD, ki bi ostala zunaj parlamenta (3,69 %), ter SLS, ki je tu dobila le 2,28 odstotka glasov.

Najbolj prepričljiva je bila Stranka Mira Cerarja na volišču v gasilskem domu na Logu (vzhodni del Loga), kjer je dobila kar 42,64 odstotka vseh glasov; tu je SDS prejela najmanjši odstotek glasov, in sicer 15,43. Ta stranka je bila najuspešnejša na volišču v osnovni šoli (27,31 %), kjer je bila Stranka Mira Cerarja najmanj uspešna (35,65 %). Sicer pa je Desus največ glasov dobil na volišču v občinski stavbi v Dragomerju (9,52 %), tu sta bila najmočnejša tudi NSi s 7,25 % ter Zavezništvo Alenke Bratušek s 6 %. Najbolj množično so Združeno levico podprli na zahodnem delu Loga, tu je dobila kar 9,52 odstotka glasov; najboljši rezultat je imela na tem območju tudi Pozitivna Slovenija, ki jo je volilo 7,1 odstotka volivcev. Parlamentarni prag bi SD uspelo prestopiti le na volišču v osnovni šoli, tu je zanje volilo 5,09 odstotka volivcev.
Na volišča se je odpravilo 1653 občanov, kar je 56,69 odstotka vseh volilnih upravičencev v Občini Log - Dragomer. Največ volivcev je prišlo na volišče v osnovno šolo, kjer je bila udeležba skoraj šestdesetodstotna. 


V. L.

Oglejte si tudi