Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Svetniki imenovali delovna telesa

Log - Dragomer, 15. december 2014 – Novi občinski svet Loga - Dragomerja je na svoji prvi izredni seji sestavil delovna telesa in nadzorni odbor, na mize pa je dobil tudi gradivo za ureditev plinske napeljave v dragomerškem športnem parku.

Potem ko je župan Stanovnik z novembrske seje umaknil točko imenovanja članov stalnih delovnih teles občinskega sveta Občine Log - Dragomer in članov nadzornega odbora, ker stranke in liste, zastopane v občinskem svetu, do sklica seje niso bile usklajene, je občinski svet to točko izpeljal na izredni seji. Čeprav vse stranke še vedno niso bile zadovoljne z izkupičkom, je večina dvignila zelene kartone in potrdila sestavo občinskih teles.

 

V nadzorni odbor so bili imenovani Tjaša Kastelic (NLRO), Severin Maffi (NSi), Igor Rojec in Martin Rupnik (oba LIDLL) ter Boštjan Rigler (SDS), ki so ga člani tega odbora izmed sebe na svoji seji soglasno imenovali za predsednika. Vajeti statutarno-pravne komisije je kot predsednik prevzel Roman Remškar (SDS), poleg njega pa so bili v to delovno telo imenovani še Ivan Kolić (Štorklja), Bojan Perić (SD) ter Alenka Kuzma in Tina Rebernik Kovač (obe LIDLL). Predsednik Odbora za prostorsko planiranje in gospodarjenje z nepremičninami je mag. Domen Cukjati (SDS), poleg njega so v odboru še Franci Kozjek (Desus), Iztok Novak (SLS) ter Andrej Likar in dr. Simon Strgar (oba LIDLL). Predsednica Odbora za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti je postala Mirjam Čuden Kocbek (NSi) skupaj z Ivanom Klenovškom (NLRO), Brankom Šefranom (Desus) ter Tino Rebernik Kovač in Pavlom Remškarjem (oba LIDLL). Odbor za gospodarstvo, varstvo okolja in gospodarske javne službe bo vodil Branko Gorjan (Štorklja), poleg njega pa bodo v tem odboru še njegov strankarski kolega Slavko Armič, Andrej Jerman Blažič (SD), Gregor Stanišič (LIDLL) ter Marjan Trček (SLS).

 

O plinifikaciji Športnega parka Dragomer

Dolga debata se je na seji razvila ob drugi in obenem tudi zadnji točki dnevnega reda, ko so svetniki obravnavali predlog sklepa o nadaljevanju aktivnosti za ureditev plinske napeljave v Športnem parku Dragomer. Ob tej točki so svetniki želeli pridobiti še bolj podrobne informacije o problematiki, zelo pozorni in natančni pa so bili tudi pri oblikovanju dodatnih sklepov. Glavni razlog za uvrstitev te točke na dnevni red je bila priključitev dragomerškega športnega parka na plin, s čimer bi med drugim omogočili ogrevanje pod novim teniškim balonom. Kot je na seji pojasnil direktor OU Andrej Kos, je s soglasjem občine zasebnik v športnem parku postavil balon nad teniškimi igrišči in tako omogočil igranje tenisa tudi v zimski sezoni. »Ob tem je uredil potrebno temeljenje in električne napeljave za šotor. Po postavitvi so se nadaljevale tudi aktivnosti za izvedbo priključka za plin, namenjenega ogrevanju balona. Aktivnosti je namreč pred časom začel že Tehnocommerce, vendar so zaradi nesoglasij med javnim in zasebnim partnerjem zastale. Občina Log - Dragomer je pri koncesionarju Energetiki, d. o. o., naročila projekt za izvedbo priključka tako balona kot tudi športno-gostinskega objekta, katerega solastnik je,« so zapisali v gradivu. Kot smo še izvedeli, se je projektiranje zavleklo, in tako je občina dokumentacijo prejela šele konec novembra. Svetnikom so predstavili najugodnejšo ponudbo in ključ, po katerem bi si občina in oba zasebnika delili stroške. Če občini v pogajanjih ne bo še nekoliko uspelo znižati ponudbe, naj bi občina plačala 11.400 evrov, Tehnocommerce okoli 6300 evrov, upravljavec balona pa 4580 evrov.

Svetniki so s sedmimi glasovi za in petimi vzdržanimi podprli sklep, da se nadaljujejo aktivnosti za ureditev plinske napeljave v omenjenem športnem parku. Sprejeli pa so tudi nove sklepe, in sicer, da strošek porabe plina nosi upravljavec balona, da se vsi objekti v športnem parku, torej dom krajanov, vrtec in športni park, priključujejo v paketu, da občina izvede dodatna pogajanja z Energetiko in poskuša stroške znižati. Sklenili so tudi, da se v primeru, da občina ne bo dosegla dogovora v okviru javno-zasebnega partnerstva, priključek izvede na stroške občine ter se sklene večstranska pogodba med udeleženci.

 

V. L.

Oglejte si tudi