Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

"Staro za noro"

Začnimo skupaj – razmišljati drugače; o stvareh in predmetih, ki smo se jih nekoč razveselili, jih z veseljem uporabljali, jih čuvali, čistili, prali … in jih nekega dne povsem brezskrbno – zamenjali. Zamenjali zato, ker so nas premamili blišč in drugačne barve.

Na komunali Vrhnika smo dalj časa razmišljali, kako rabljene predmete, ki imajo pridih "starega" ali še uporabnega, spraviti nazaj v uporabo. V uporabo tistim, ki jim je to všeč in ki cenijo dodano vrednost takih predmetov. Tako bomo stvarem vdahnili novo življenje, podaljšali staro, ohranili naravne vire, zmanjšali količino odloženih odpadkov in ne nazadnje – ponudili ljudem nekaj po dostopnih cenah. Če ni novo, še ni rečeno, da je slabo. Je pa lahko kljub vsemu "noro" dobro, saj ima dodano vrednost. Ta dodana vrednost je ročno delo, kamor sodijo razstavljanje, popravljanje, barvanje, čiščenje, poliranje, pranje, brušenje … pa tudi znanje in volja ustvariti "staro za noro".  

Vabimo vas, da začutite, kako pripravljamo za vas vsega po malem. Želimo, da bi ob teh predmetih obudili spomin na čase, ko ste se vozili s starimi "ponyji" ali velikimi črnimi kolesi; se smučali s starimi "sulicami – elankami", zalivali vrt s "pločevinasto kanglo" ali pili kavo iz skodelic iz tankega porcelana, kakršnega je v 50. letih prejšnjega stoletja za poročno darilo dobila vaša babica. S paleto različnih preoblikovanih izdelkov želimo, da tudi mlajša generacija spozna, kako super in kakovostni so lahko torbica za dlančnik iz odpadne gume, uhani iz odpadnega lesa, svečnik ali pepelnik iz stare vodovodne cevi ali pa popolnoma obnovljeno staro kolo, s katerim se boste lahko postavljali pred prijatelji. Za "majhen denar" si privoščite nekaj, kar vas bo razveseljevalo; podarite nekaj "starega in norega" svojim bližnjim, prijateljem, znancem in postanite del naše zgodbe. Nekaj predmetov si lahko že ogledate na naši spletni strani www.kpv.si v rubriki depo; tam jih lahko tudi naročite oziroma kupite.

 

JP Komunalno podjetje Vrhnika, d. o. o.

 

Oglejte si tudi