Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Žabice odlično pripravljene na vrhunec tekmovalne sezone 2013/2014

Tekmovalna sezona v cheerleadingu in cheer plesu se nezadržno bliža letošnjemu vrhuncu – državnemu in nato evropskemu prvenstvu. Za najuspešnejše slovensko društvo v tem športu, Šolsko športno društvo Log - Dragomer, je letošnja sezona že sedemnajsta in njegovi člani in članice, poznani pod imenom Žabice, v tujini pa kot Frogs Cheer Team Slovenia, že nestrpno čakajo, da celoletni trud na treningih kronajo z odličnimi nastopi na najpomembnejših tekmovanjih sezone 2013/2014.
Odlično pripravljenost so Žabice prikazale že na tekmovanju Frogs Cheer Cup, 7. Odprtem tekmovanju v cheerleadingu in cheer plesu, ki je bilo v organizaciji ŠŠD Log - Dragomer, pod pokroviteljstvom občin Vrhnika in Log - Dragomer ter ob pomoči ZIC Vrhnika in Športne cheerleading zveze Slovenije odlično izpeljano 12. aprila 2014 na Vrhniki. Gledalci so v do zadnjega kotička napolnjeni športni dvorani pri OŠ Antona Martina Slomška uživali v zanimivih nastopih cheerleaderjev in cheer plesalk iz Italije, Hrvaške, Avstrije in Slovenije, vragolijah maskote Froggy, srečelovu in revijalnih nastopih več kot 50 najmlajših Žabic, ki pridno trenirajo v Bevkah, na Drenovem Griču, v OŠ Log - Dragomer in Frogs Cheer Centru v Ljubljani, predstavile pa so se tudi naše najbolj izkušene dame, Žabice babice. Na tekmovanju se je predstavilo 72 tekmovalcev iz ŠŠD Log - Dragomer, ki so si z odličnimi nastopi prislužili 11 prvih, 3 druga, 2 tretji in 2 četrti mesti. Člani paradne skupine društva, članske mešane cheerleading skupine, tokrat niso tekmovali, temveč so se izkazali v vlogi prostovoljcev in poskrbeli za skoraj brezhibno izpeljan dogodek. Vsi, ki ste ga zamudili, ste že zdaj vabljeni na Frogs Cheer Cup 2015!

Med velikonočnimi prazniki in prvomajskimi počitnicami smo podporniki Žabic nestrpno pričakovali začetek svetovnega prvenstva v Orlandu v ZDA. Slovensko cheer reprezentanco, ki je letos štela rekordnih 57 tekmovalcev, ki so se predstavili z osmimi tekmovalnimi nastopi, je sestavljalo kar 27 članov ŠŠD Log - Dragomer. Slovenci so z nastopi opravili izvrstno in se veselili naslednjih rezultatov:

2. mesto – Špela in Liza Urbančič (freestyle cheer plesni par)

2. mesto – Coed Elite reprezentanca

3. mesto – Lina Kogoj in Matjaž Gerbec (partnerski dvigi)

4. mesto – Ingrid Sever, Natalija in Anja Turk, Vanja Potočnik (dekliški skupinski dvigi)

5. mesto – Allgirl Elite reprezentanca

6. mesto – Špela in Liza Urbančič (jazz cheer plesni par)

10. mesto – Katja Vidmar in David Ajdič (hip hop cheer plesni par)

10. mesto – Freestyle plesna reprezentanca

Še ne teden dni po vrnitvi iz sončne Floride je 45 Žabic z osmimi tekmovalnimi nastopi zastopalo ŠŠD Log - Dragomer na mednarodnem prvenstvu III. Austrian International Open. In tudi 10. maj in mestece Schwechat v predmestju Dunaja, kjer se je zbralo 900 tekmovalcev iz Češke, Madžarske, Avstrije, Rusije in Slovenije, bosta v Žabji kroniki zapisana z zlatimi črkami – dosegli smo 6 zmag, 1 drugo in 1 tretje mesto.

Izvrstni nastopi tekmovalcev ŠŠD Log - Dragomer napovedujejo, da bodo Žabice tudi na odprtem državnem prvenstvu (SLO Cheer Open 2014, 24. in 25. maja, Maribor) najverjetnejši kandidati za naslove državnih prvakov in uvrstitev v reprezentanco, ki bo Slovenijo zastopala na evropskem prvenstvu v Bonnu konec junija 2014 ter na svetovnem prvenstvu v ZDA aprila 2015.

Žabice bomo letošnjo sezono k zaključku pospremile na Žabjem pikniku, ki bo 14. junija v Športnem parku Log. Ta dogodek bo odlična priložnost, da programe cheerleadinga in cheer plesa pobliže spoznate vsi, ki bi se Žabicam želeli pridružiti v naslednji sezoni, zato DOBRODOŠLI! (ka)

Oglejte si tudi