Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Tenis v Dragomerju tudi pozimi

V Športnem parku Dragomer bo letos zelo živahno tudi v zimski sezoni. Kot smo izvedeli, bodo obe igrišči ob športno-kulinaričnem objektu pokrili s tako imenovanim balonom. Kot pravijo v Športnem društvu Dragomer - Lukovica, novost prinaša nove možnosti rekreacije v hladnejših mesecih.

V Športnem parku Dragomer boste po novem lahko tenis igrali celo leto – ideja, ki je klila kar nekaj let, naj bi se uresničila že kmalu. Napihljivo dvorano bo na obeh teniških igriščih ob TC centru v sodelovanju s Športnim društvom Dragomer - Lukovica postavil Teniški klub Vrhnika. Ta bo pod balonom med tednom v popoldanskih urah organiziral šolo tenisa, ostale termine pa bodo lahko zakupili rekreativni tenisači, ki jih v naših krajih ni malo, samo v Športno društvo Dragomer - Lukovica je v letni sezoni vpisanih okoli 120 članov. Rezervacije za zimsko sezono že sprejemajo, proste termine pa si lahko ogledate na spletni strani www.tc-center.si, pod zavihkom Rezervacija tenis. Kot nam je povedal Josip Kovačevič iz ŠD Dragomer - Lukovica, je investitor sredi oktobra že naredil temelje, konstrukcija za napihljivo dvorano pa naj bi stala kmalu, že do izida Našega časopisa. Po koncu zimske sezone bodo konstrukcijo podrli, tako da se bo tenis v letni sezoni igral na prostem.

Kot pravijo na občini, kjer sicer niso vodili postopkov za izvedbo te investicije, je balon velika pridobitev. Povedali so nam, da so športnemu društvu dali pooblastilo, da se z Energetiko Ljubljana dogovori za vzpostavitev priključka za zemeljski plin, da se o postavitvi tega objekta dogovori s sosedi ter da uredijo odvodnjavanje.

»Po novem se bo pozimi lahko nadaljevala letna sezona tenisa. Športne rekreacije pa bo lahko v hladnejših mesecih tudi več,« je nekaj prednosti pokrivanja teniških igrišč izpostavil Josip Kovačevič. Dodal je, da je velika prednost tudi šola tenisa. Kot smo izvedeli, naj bi teniško šolo pod kupolo v popoldanskih urah obiskovalo tudi do 60 otrok. »Ker se bo bolj razvijala šola tenisa, računamo, da v prihodnosti ne bomo imeli generacijskega manka,« pravijo v društvu. Sodelovanje s teniško šolo pa se naj bi se obrestovalo tudi poleti, saj se je investitor zavezal, da bo financiral pripravo teniških igrišč za letni del sezone.

 

V. L.

Oglejte si tudi