Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Na Športfejstu znova pestro

Občina Log - Dragomer je že desetič zapored v sodelovanju z lokalnimi društvi pripravila dobro uveljavljeno športno-zabavno prireditev Športfejst. Ta je bila tudi tokrat namenjena vsem ljubiteljem športnih aktivnosti in vsem, ki radi preživljajo čas v naravi, dobri družbi ter ob glasbi, jedači in pijači.
Športno-zabavni praznik občine Log - Dragomer je tako kot v preteklih letih potekal v obeh športnih parkih. Znova se je na prireditvi predstavila večina športnih društev ter ostala društva in organizacije, ki delujejo v občini. Tokrat je glavno organizatorsko taktirko prevzelo ŠD Škulja Barje. Pestra športna ponudba je že v dopoldanskem času na obe prizorišči privabila veliko športnikov, udeležba pa je bila odlična tudi v nadaljevanju dneva.

Tradicionalno se je prireditev začela že v jutranjih urah. Letos so s športnimi aktivnostmi prvi začeli mali nogometaši, ki so se pomerili na turnirju, v popoldanskem času pa so okroglo belo usnje v gola brcali še veterani. Dobro uro za nogometaši so na prizorišči prišli še ostali športniki. V dragomerskem športnem parku se je v dopoldanskem času začelo odvijati kar pet turnirjev. Balinarji so se merili na 6. memorialu Slavka Vindišarja, na asfaltni ploščadi je potekal turnir v malem nogometu, turnirja dvojic in trojic sta se odvijala tudi na mivki, ogledali pa ste si lahko še teniški turnir posameznikov. V dvorani TC centra je fitnes studio Timfit pripravil dan odprtih vrat, delavnice za otroke ter demonstracijo samoobrambe, popoldan pa se je odvilo še tekmovanje v Cooperjevem teku in tekmovanje TRX.

Zanimivo je bilo tudi na Logu, kjer je na plezalni steni potekalo tekmovanje za državno prvenstvo v balvanskem plezanju. Svoj šport so predstavili letošnji glavni izvajalci ŠD Škulja Barje, ki so se nato pomerili še na tekmovanju. Pohodniki DU Log so si za svojo izhodiščno točko pohoda na Ferjanko izbrali športni park na Logu. Skupaj s PD Rega in DU Dragomer - Lukovica pa ste se letos iz parka lahko odpravili na pohod z ogledom vodohrana, ki je bil zgrajen v okviru evropsko sofinanciranega projekta Visoka cona Lukovica. Prizorišče je v popoldanskih urah gostilo tudi cheer delavnice z Žabicami, izpeljali pa so še tradicionalno dih jemajoče tekmovanje Frogs Cheer Challange – memorial Mili Gerbec ter šov program.

Na prireditvi so se zabavali tudi otroci. V športnem parku na Logu so se lahko preizkusili v vožnji z mini avtomobilčki s pravimi bencinskimi motorji ter skozi igro spoznavali cestnoprometna pravila (program Jumicar), se pomerili v štafetnih igrah ali se udeležili delavnic. Svoje dejavnosti so predstavili gasilci - reševalci, lahko ste se pomerili v vlečenju vrvi ali pa "bench pressu", v večernih urah ste lahko odšli na gorniški večer na Ferjanko ali pa se v loškem športnem parku zabavali z lokalnimi glasbeniki MINISTRI dobrih vibracij.

 

V. L.

Oglejte si tudi