Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Kislo vreme ni pregnalo športnih navdušencev

Letošnji Športfejst je zaznamoval siv in deževen dan, ki pa so se mu športniki postavili po robu. V nekoliko okrnjeni obliki so izpeljali skoraj ves program, posebnost pa sta bili večerno prizorišče v Dragomerju in prvo tekmovanje v škuljanju.
Občina Log - Dragomer je že osmič zapored gostila tradicionalno športno-zabavno prireditev Športfejst. Tudi tokrat so združila moči številna društva, ki delujejo v občini, taktirko pa je letos prevzelo Balinarsko športno društvo Dragomer. Čeprav so dežne kaplje skoraj ves dan močile športna prizorišča, se je največji občinski športni prireditvi tudi tokrat pridružilo precejšnje število rekreativnih športnikov. Že zjutraj so se tradicionalno na Ključ odpravili planinci PD Rega, za njimi pa je na pohod DU Log in DU Dragomer - Lukovica po gričih in dolinah občine krenilo še okoli 50 pohodnikov. Kolesarji so tradicionalno gorsko kolesarjenje po okoliških hribih nadgradili z delovno akcijo »Naredimo pot na Ferjanko ponovno prehodno«. Pestro je bilo tudi v športnem parku na Logu, kjer je Športno društvo Korenjak za mlajše pripravilo Dan odprtih vrat. Na plezalni steni je ta šport spoznavalo okoli 70 otrok, najmlajši bodoči plezalec je štel le štiri leta. Veliko pozornosti je pritegnilo tudi občinsko prvenstvo v škuljanju, ki so ga pripravili prvič. Športno društvo Škulja - Barje, ki je tekmovanje priredilo, je bilo ustanovljeno letos. Kot so nam povedali njegovi člani, so želeli to starodavno športno in družabno igro predstaviti tudi v naših krajih. »Igra sicer izhaja iz istrskih in primorskih krajev, kjer so jo že pred mnogimi leti igrali pastirji, medtem ko so pasli živino.« Igra se tako, da dva ali več igralcev meče za dlan veliko ploščato kamenje proti balinčku, ki je oddaljen od osem do dvanajst metrov. Zmaga tisti, katerega »škulja« je najbližje balinčku. Najuspešnejši je bil Miro Bitenc, za njim Robert Dominič in Tjaš Kumer, pri metu v tarčo pa so se najbolje odrezali Željko Kudeljnak, Tjaš Kumer in Robert Dominič.

V športnem parku Log bi morali izpeljati tudi nogometno tekmovanje najmlajših, ki pa so ga organizatorji zaradi razmočenega terena preselili v osnovno šolo, kjer je spretnost z okroglim usnjem obiskovalcem prikazalo okoli 80 otrok. To prizorišče je v popoldanskih urah gostilo tudi Žabje delavnice. Obiskovalci so lahko skupaj z njimi izdelovali cofke, risali, barvali, ustvarjali, spoznavali akrobatiko, ples ter dvige in skoke na mali prožni ponjavi. Priredili so tudi zdaj že tradicionalno tekmovanje Frogs Cheer Challenge – memorial Mili Gerbec, v večernih urah pa so navdušili s plesno-akrobatskim spektaklom.

V Športnem parku Dragomer so na oranžnem pesku svoje znanje pokazali igralci tenisa, ki so se pomerili na turnirju dvojic, nekoliko okrnjen pa je bil turnir v malem nogometu, ki je prav tako potekal v Dragomerju. Še najbolj jo je vreme zagodlo letošnjim glavnim organizatorjem BŠD Dragomer, ki so poskušali izpeljati balinarsko tekmovanje, a so ga po več poskusih na koncu odpovedali. Kljub temu so v društvu z letošnjo prireditvijo zadovoljni, saj so pod streho spravili večino načrtovanega športnega dogajanja. Kot so nam povedali, je bilo prijetno tudi zvečer. Zabavni večerni del prireditve, ki je prvič potekal v Dragomerju, so popestrili Mladi Dolenjci, ki so, čeprav je na udeležbo nekoliko vplivalo vreme, poskrbeli za odlično vzdušje.

 

Vesna Lovrenčič

Oglejte si tudi