Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Članska prva ekipa zopet prvoligaš!

Balinarji BŠD Dragomer GUT & PET so z nastopanjem v 2. državni ligi uspešno zaključili sezono 2013/2014. Ekipa je dosegla zastavljeni cilj – povratek v 1. državno ligo. Ob uspešnem zaključku nastopanja v 2. državni ligi je bilo doseženih tudi veliko uspehov na državnih prvenstvih ter na prvenstvih Notranjske.
Klemen Podgoršek je na državnem prvenstvu v natančnem zbijanju osvojil naslov viceprvaka Slovenije. Mlada igralka Zala Vindišar je na ženskem državnem prvenstvu v hitrostnem zbijanju zasedla odlično 6. mesto, uspešno pa je nastopila tudi v Franciji za ekipo Krima na nedavnem četveroboju najboljših štirih ekip v Evropi.

V letošnji sezoni v notranjski članski ligi sodeluje tudi ekipa Dragomer 2, ki jo sestavljajo večinoma starejši igralci. V medobčinski ligi uspešno tekmujemo z dvema mešanima ekipama. Zelo močna pa je tudi ženska ekipa, ki je v novoustanovljeni ženski notranjski ligi tekmovanje v sezoni 2013/2014 zaključila na 3. mestu.
Poleg uspešnega tekmovanja tako v državni kot ostalih ligah smo ob praznovanju občinskega praznika uspešno organizirali več balinarskih tekmovanj.

11. maja smo priredili prvenstvo Notranjske v disciplini DVOJICE ČLANICE. Sodelovalo je 12 ženskih dvojic iz šestih notranjskih klubov. Slavila je dvojica Kolektor Idrije, ki sta jo sestavljali bivši reprezentantki Slovenije, Jelka Vrhovec in Petra Pivk. Naša dvojica Branka Kastelic in Rada Brelih je zasedla 3. mesto, kar ju vodi na državno prvenstvo.

24. maja smo skupaj z DU Dragomer - Lukovica organizirali veliki ženski turnir, na katerem je sodelovalo 12 dvojic iz vse Slovenije. Na odprtju vedno pripravimo tudi krajši kulturni program. Letos ga je popestril trio Jesenovec iz Dragomerja, ki je v ta namen pripravil pesem, ki je postala balinarska himna BŠD Dragomer. Naša ekipa je zasedla 3. mesto. Več kot dobra uvrstitev pa veljajo pohvale vseh sodelujočih, tako za organizacijo kot za prijetno vzdušje, ki je vladalo v Dragomerju.

15. maja smo bili organizatorji državnega prvenstva v paradni disciplini ČLANI DVOJICE. Na prvenstvu sta sodelovali tudi domači dvojici, ki sta si ta nastop pridobili z osvojitvijo prvega in drugega mesta na prvenstvu Notranjske. Kljub dobri igri jima ni uspel preboj na finalni turnir najboljših osmih dvojic iz Slovenije.

Da nismo samo dobri športniki/-ce, smo balinarke in balinarji društva pa tudi člani DU Dragomer - Lukovica pokazali ob občinskem prazniku, ko smo uredili balinišče in okolico. "Delovodja" Anton Fridl je bil s prostovoljci zelo zadovoljen. Pohvala gre tudi vsem tistim, ki so poskrbeli, da nismo bili lačni in žejni. (BŠ)

 

V poletnih mesecih bomo organizirali ŠOLO BALINANJA, zato vabimo vse mlade, ki jih ta prijetni šport zanima, da se nam pridružijo. Na šoli bo sodelovala tudi Zala Vindišar. Organizirano vadbo bo vodil inštruktor balinanja Damjan Vindišar. Vsi zaintresirani naj se mu javijo na telefon 041 645 010 ali pisno na naslov: Dragomer, Pot na Polane 9, 1351 Brezovica.

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi