Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Bleščice, pomponi in hitri ritmi

Vrhnika, 6. in 7. april – Cankarjevo mesto ne gosti velikokrat tako množične prireditve kot jo je tokrat, ko je v Slomškovi športni dvorani potekalo odprto državno prvenstvo v cheerleadingu in cheer plesih. Dvodnevni dogodek je minil v glasbenih ritmih, bleščicah, nališpanih obrazih, brezhibno urejenih pričeskah, pomponih, bleščečih oblekah in v znamenju glasnih navijačev.
Kdor je bil na prireditvi, potem ve o čem je govora. Plesalci, če jim sploh lahko tako rečemo (če to niso mogoče že športniki), so pač posebna vrsta, mogoče tudi bolj sproščeni od ostalih, zato ne preseneča, da je s tribun dva dni odmevalo kot za stavo. Slišale so se troblje, vzkliki, raglje, vihteli so transparente in klubske zastave, mahali z napihljivimi navijaškimi pripomočki… Skratka vzdušje je bilo enkratno in nepozabno. V takem okolju lahko plesalci zaživijo svoje sanje ter čim bolje opravijo svoj nastop. In takih ni bilo malo, kajti v dveh dneh se je v dvorani zvrstilo skoraj 900 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Italije. Taka številka je dala prireditvi pečat največje v jugovzhodni Evropi oziroma v jadranski regiji. Zgodilo se je prvič, da je morala zaradi svoje velikosti potekati kar dva dni, kar je bilo za Cheerleading zvezo Slovenije in Športno društvo Log, ki sta bila organizatorja in izvajalca, velik organizacijski zalogaj.

Prvi dan prvenstva je minil v znamenju mini in mladinskih kategorij, drugi dan pa so prizorišče zasedle otroške in članske kategorije. Prvenstvo je bilo obenem tudi kvalifikacijsko, in sicer za nastop za udeležbo na ECU evropskem v škotskem Glasgowu in za udeležbo na svetovnem prvenstvu v Orlandu. Poleg tega je bilo tudi edino slovensko tekmovanje, ki šteje za točke Evropske cheer lige.
Med sodelujočimi sta sodelovala tudi dva domača kluba, in sicer Šolsko športno društvo Log Dragomer, ki je odnesel sedem zlatih medalj, štiri srebrne in štiri bronaste, ter plesna skupina Karate kluba Vrhnika Lollypops, ki je prejel zlato in srebrno kolajno. Podrobnejše rezultate si lahko preberete na spletni strani Cheerleading zveze Slovenije, tukaj pa vam namesto tega ponujamo nekaj več fotografskih utrinkov.

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi