Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Balinarji in balinarke zelo dejavni

Balinarke in balinarji DU Dragomer - Lukovica smo letošnjo sezono začeli aktivno. Tekmujemo tako doma kot v gosteh, ob občinskem prazniku pa smo se zelo potrudili tudi na organizacijskem področju, saj smo pripravili kar tri prireditve.
8. maja smo bili organizatorji notranjskega prvenstva za ženske in moške upokojence. Seveda sta na tekmovanju sodelovali obe domači ekipi. Moška in ženska ekipa sta zasedli drugo mesto. Prvenstvo Notranjske je tudi kvalifikacija za sodelovanje na tekmovanju osrednje Slovenije, ki je bilo 20. maja v Ljubljani. Tja se je uvrstila ženska ekipa in zasedla prvo mesto. Prvo mesto pa je našim dekletom prineslo udeležbo na državnem prvenstvu, ki bo septembra v Škofji Loki.

15. junija smo na domačih baliniščih organizirali moški turnir. Sodelovalo je osem ekip, med njimi dve domači. Organizacija je zelo lepo uspela.

24. maja pa smo skupaj z BŠD Dragomer priredili veliki ženski turnir, na katerem je sodelovalo 12 ekip. Obiskal nas je tudi župan Mladen Sumina in nas pozdravil s spodbudnimi besedami.

Tako ženska kot moška ekipa sta sodelovali na turnirjih na Vrhniki, v Loški dolini in Cerknici, ženska ekipa pa tudi na Igu. V nadaljevanju sezone nas čaka še kar nekaj turnirjev, pa tudi doma bomo skupaj z BŠD Dragomer organizirali kakšno prireditev.

B. Š. 

 

Oglejte si tudi