Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Spoštovane upokojenke in cenjeni upokojenci!

Zakoračili smo v leto 2014 in vse bo potekalo po ustaljenih tirih. Veselimo se druženja z vami, veseli pa bomo seveda tudi vaših predlogov in mnenj, saj vas je veliko, ki znate in zmorete. Vaši odzivi so tako vedno dobrodošli.

Leto 2013 je bilo aktivno – trudili smo se, da bi uresničili skoraj vse načrte po zastavljenem programu. V aprilu smo se odpravili na izlet na Kras – v Sežano, Tomaj in na Grahovo Brdo, kjer smo se udeležili osmice na kmetiji Mahnič. V juniju smo obiskali Štajersko, ali natančneje, Oplotnico, kjer smo imeli srečanje s tamkajšnjim pobratenim kulturnim društvom Trta. V Tepanjah nas je pričakala skupina iz društva kmečkih žena. Predstavili so nam lokalno cerkvico, v kateri so nam zapeli nekaj prelepih ljudskih pesmi, ter nam postregli z domačimi dobrotami. Obiskali smo tudi kamnolom v Cezlaku, naselju na južni strani Pohorja, v ozki dolini potoka Oplotniščice. Tam lomijo granodiorit, kamnolom pa je edinstven v tem, da gre za edino nahajališče zelenega granita na svetu. V tem prijetnem dnevu ni manjkalo veselega vzdušja, pa lepih pesmi, glasbe, plesa in različnih dobrot, ki sodijo zraven. V septembru smo priredili piknik v Dragomerju, kjer smo se družili s člani kulturnega društva Trta iz Oplotnice. Novembra smo kot vsako leto obiskali sv. Martina. Tokrat smo se odpravili v bližino Maribora, natančneje, na Meljski hrib. Obiskali smo tudi Gorco, kjer smo si ogledali romarsko cerkev sv. Marije, zgrajeno leta 1517.

Vse leto 2013 je bila zelo aktivna balinarska sekcija našega društva (moška in ženska ekipa). Udeleževala se je številnih tekmovanj in dosegala zavidljive rezultate; pokalov je že skoraj cel ducat. Od aprila do oktobra so bili člani dejavni na domačem balinišču, v zimskem času pa so treningi potekali v pokritem balinišču v Šiški. V počastitev občinskega praznika 15. maja in 36. obletnice ustanovitve DU Dragomer - Lukovica smo izvedli veliki balinarski turnir na balinišču v Dragomerju, na katerem je sodelovalo 14 ekip društev upokojencev iz raznih krajev. Septembra smo sodelovali na memorialnem turnirju Slavka Vindišarja v sklopu Športfejsta, kjer je tekmovalo 18 ekip.
Udeležili smo se tudi nekaj rekreacijskih pohodov. Sodelovalo je 10–15 pohodnikov, za smeri pohodov pa smo se dogovarjali sproti. Ljubiteljsko smo trenirali tudi pikado. Novembra smo začeli telovadbo, ki poteka enkrat na teden v TC Dragomer in bo trajala do maja 2014.

Zaključek leta 2013 smo proslavili 15. decembra v gasilskem domu v Dragomerju, kjer smo se poveselili ob dobri hrani in glasbi. Kot vsako leto smo v decembru obiskali starejše na domu in jim z darilcem polepšali praznične dneve.

 

Napovedujemo:

  • Pisarna bo uradovala enako kot doslej – vsak torek od 10. do 12. ure.
  • Članarina za leto 2014 znaša 10 evrov, prav toliko tudi posmrtnina. Prosimo vse člane, ki še niso poravnali svojih obveznosti, da to storite do konca februarja 2014. Vabimo tudi druge, da se nam pridružite.
  • Mesec januar je glede dejavnosti mirnejši, a zato nič manj deloven, saj že pripravljamo zdravstveni tečaj o praktični pomoči pri domači oskrbi starejšega svojca, ki bo potekal v organizaciji Inštituta Antona Trstenjaka. Namen tečaja je, da udeleženci pridobijo potrebne informacije in osnovno znanje o komunikaciji, demenci, negi svojca na domu, fizioterapevtski pomoči za učinkovitejše oskrbovanje svojca, skrbi za lastno zdravje ipd. Če se bo na tečaj prijavilo dovolj udeležencev, se bo začel predvidoma februarja 2014.
  • Telovadba, ki poteka vsako sredo v TC, se bo nadaljevala tudi v letu 2014.
  • Merjenje krvnega tlaka in sladkorja v krvi poteka vsak drugi torek v mesecu.
  • Balinarska sekcija deluje po svojem urniku.
  • V februarju bomo znova organizirali računalniški tečaj.
  • Vse preostale aktivnosti bomo opisali v naši zgibanki, ki jo bomo predstavili na občnem zboru, 27. februarja 2014. Že zdaj ste lepo vabljeni k udeležbi.

Upravni odbor Društva upokojencev Dragomer - Lukovica

Marija D.

 

Oglejte si tudi