Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

ŠD Timfit in zasebnik na pomoč občini in osnovni šoli

Športno društvo Timfit in zasebni partner, solastnik TC Centra sta prepoznala finančno stisko, v kateri sta se znašli Občina Log - Dragomer (OLD) in tukajšnja osnovna šola ter omogočila brezplačno uporabo telovadnice za otroke iz sosednjega vrtca. Vrtec v Dragomerju namreč nima ustreznih prostorov za telesno vzgojo najmlajših prebivalcev Občine Log-Dragomer. Ker je le nekaj metrov od vrtca zgrajen nov, moderno opremljen športni center, se je občina v preteklem mandatu dogovorila z upravljalcem in s plačilom stroškov omogočila malčkom uporabo telovadnice v TC Centru. 

V letošnjem letu pa je recesija terjala davek tudi pri najmlajših. Niti Občina Log - Dragomer niti Osnovna šola Log - Dragomer nista uspeli zagotoviti 120 evrov na mesec za uporabo telovadnice v TC Centru v dveh terminih na teden. Zato je predsednik športnega društva Timfit županu Miranu Stanovniku predlagal, da se v interesu otrok poišče rešitev. Ker v skoraj treh mesecih, verjamem, intenzivnega iskanja sredstev, ki bi omogočila veselje najmlajših, župan ni uspel poiskati prostih sredstev, se je predsednik športnega društva Timfit odločil in s pomočjo dotacije, ki jo prejme za športne vsebine od občine, plačal polovico stroškov uporabe telovadnice. Drugo polovico bo prispeval zasebnik in družno bosta omogočila, da najmlajši prebivalci naše občine ne bodo občutili finančne stiske občine in osnovne šole.

Jože Remec

ŠD Timfit



Odgovor občine

Zahvaljujemo se podjetju Tehnocommerce, d. o. o., in Športnemu društvu TIMFIT za ponujeno pomoč, vendar je zaradi spodaj navedenih razlogov ne moremo sprejeti.

Osnovna šola Log - Dragomer je za rekreacijo otrok iz vrtca v enoti Dragomer najela telovadnico v prostorih podjetja Tehnocommerce, v okviru katerega deluje tako imenovani TC Center, ki nastopa kot zasebni donator. Osnovna šola Log - Dragomer lahko v okviru svojih prostorskih zmogljivosti sama poskrbi za rekreacijo otrok iz enote Dragomer in zato ne potrebuje najete telovadnice v prostorih podjetja Tehnocommerce. Zato je Osnovna šola Log - Dragomer, katere ustanoviteljica je Občina Log - Dragomer, s podjetjem Tehnocommerce prekinila najemno razmerje. Zmotno je prepričanje zastopnika Tehnocommerce, ki je obenem predsednik Športnega društva Timfit, da Občina Log - Dragomer finančno ne zmore zagotavljati prostorov za rekreacijo otrok iz vrtca. 

Poleg navedenega Občina Log - Dragomer iz previdnosti ne sprejema ponudbe za brezplačno uporabo telovadnice, ker meni, da niti Športno društvo Timfit niti Tehnocommerce nista finančno zmožna, da bi lahko omogočila otrokom iz vrtca brezplačno uporabo telovadnice. Športno društvo Timfit bi sofinanciralo najem telovadnice s pomočjo sredstev, ki jih je pridobilo na občinskem razpisu za sofinanciranje športnih vsebin. Športno društvo Timfit na občinskem razpisu za leto 2015 ni pridobilo nobenih sredstev za sofinanciranje športnih vsebin. Zato Športno društvo Timfit nima finančnega vira, iz katerega naj bi sofinanciralo najem telovadnice za otroke. Tudi če bi Športno društvo Timfit pridobilo ta sredstva, bi moralo sredstva namensko porabiti za financiranje svojih športnih vsebin in ne za najem telovadnice za otroke. Lastnik podjetja Tehnocommerce, d. o. o., pa je v arbitražnem sporu z Občino Log - Dragomer večkrat navajal, da ima finančne težave in da obstaja možnost, da se za podjetje prične stečajni postopek. Če se to zgodi, imajo upniki možnost izpodbijati dolžnikove pravne posle skladno s (5.3.4.) pododdelkom Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju (Uradni list RS, št. 13/14 - UPB in 10/15 - popr.). Na podlagi tega bi upniki v primeru stečaja podjetja Tehnocommerce lahko izpodbijal brezplačnen najem telovadnice za otroke. Občina Log - Dragomer noče tvegati, da bi upniki podjetja Tehnocommerce zahtevali od Osnovne šole Log - Dragomer plačilo najemnine za čas, ko je bila telovadnica v brezplačnem najemu.

Med podjetjem Tehnocommerce, d. o. o., in Občino Log - Dragomer trenutno poteka arbitražni spor. Občina Log - Dragomer bo zato pred kakršnimkoli nadaljnjim sodelovanjem počakala na pravnomočno odločbo arbitraže.

 

Občina Log - Dragomer

Oglejte si tudi