Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Pomladno razpoloženje v DUDL-u

Čas prehitro teče, da bi lahko podrobno in sproti svoje člane obveščali o dogodkih Društva upokojencev Dragomer Lukovica.

Februarja so stekle priprave za občni zbor društva. Pripravili smo poročila po sekcijah, finančno poročilo za leto 2016 in okvirni program za delo društva v letošnjem letu, vključno s finančnim načrtom. Sredstva društva so omejena in ne zagotavljajo velikih možnosti za raznovrstno dejavnost. Tudi zaradi tega smo letos povišali članarino za dva evra. Nadalje smo se na zboru odločili z večino glasov prisotnih, da spremenimo dosedanji način praznovanja rojstnih dni naših članov. Opustili smo darila posameznikom in namesto tega predvideli letno srečanje tistih, ki bodo izpolnili okrogli jubilej po osemdesetem letu na posebni pogostitvi, o kateri boste pravočasno obveščeni. Vsem pa bomo namenili voščilnice.

Ob osmem marcu, dnevu žena, smo organizirali tradicionalni pohod po Ljubljanskem barju. V veliko zadovoljstvo nam je bilo, da se je pohoda udeležilo veliko naših članic, ki so uživale v prelepem sončnem dnevu in se Pri Pavlet ob zvokih harmonike našega Toneta poveselile ob priložnostni pogostitvi. Seveda ni manjkala niti rožica. 

S telovadbo bomo ob koncu marca zaključili, nadaljevali bomo s pohodi po bližnji okolici. Novost je razgibavanje vsako jutro na športnem igrišču v Dragomeru. Pobuda gospoda Krašovca, ki jo je podal na občnem zboru, je »meso« postala. Število udeležencev se povečuje in v interesu vseh je, da bi se kot dejavnost obdržala. Pridite in z aktivnim življenjem obogatite družabno življenje ter poskrbite za lastno zdravje in dobro počutje. Še vedno so pridni balinarji in balinarke, šahisti, za pikado potrebujemo še kakšnega privrženca.

Ne pozabite na vsak drugi torek v mesecu, ko se v upokojenskem kotičku merita krvni tlak in nivo sladkorja v krvi ter vam strokovne delavke Zdravstvenega doma Vrhnika tudi podrobneje predstavijo določeno temo oziroma problematiko, s katero se srečujemo v jeseni življenja in vpliva na zdravje in počutje posameznika. Tudi projekt Starejši za starejše je v polnem teku. Tisti, ki boste letos izpolnili 69 let, pričakujte prvi obisk prostovoljk.

Aprila nameravamo organizirati prvi izlet v tem letu. Program izleta je opisan v zgibanki, ki smo jo razdelili na občnem zboru. Prijavite se in na ta način omogočite izvedbo izleta. Luštno bo. Tisti, ki zgibanke nimate in bi jo želeli dobiti, nas obiščite v kotičku v času uradnih ur. Vse člane prosimo, da čim prej poravnajo članarino društva za tekoče leto. Verjetno je kdo med vami na to obveznost pozabil. Lahko ste bili zadržani, odsotni, pa še se najdejo razlogi za neplačilo. Ker bi naše društvo rado izpolnilo obveznosti do zveze in čim bolj nemoteno opravilo začrtane naloge, verjamemo, da boste tudi to formalnost izpolnili (v društvenem prostoru vsak torek med 10.00 in 12.00).

Dragica Krašovec

 

 

Oglejte si tudi