Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Odgovor občana Perka na pismo župana v NČ, 440

Z gospodom županom sva se dosti pogovarjala in tudi marsikaj dogovorila. Občutek sem dobil, da je najino sodelovanje zgledno, koristno in iskreno. Dosegla sva dogovor in ga tudi zapisala, da se občinski svetniki enkrat mesečno sestajajo z občani in da občinska uprava (OU) sklicuje zbore občanov ob pomembnih zadevah, ki se tičejo večine občanov. Tako me v odgovoru občanu Perku, objavljenem v Našem časopisu, korektno in lepo pohvali za trud, ki ga vlagam v dogajanje v naši občini, in me predstavi kot pozitivno osebo, ki opravlja »dobro delo za ljudi«.

Gospod župan, v prvem pismu, poslanem po e-pošti 27. 6. 2016 z vašega naslova, pa mi med drugim sporočate, da le čevlje sodi naj kopitar. Tega si ne morem drugače razlagati, kar je razvidno tudi iz stila in nivoja pisanja, kot da sta pismi pisali dve različni roki. Sicer pa o tem nima smisla razmišljati, čeprav se mi pri tem postavlja vprašanje iskrenosti. Glede naštevanja, kaj vse je OU naredila v občini, navajate dela, ki jih je vsaka občina dolžna opravljati in dela, ki jih izvajajo gospodarske družbe kot investitorji za svoj račun in dobiček. Velja pa pohvala za angažiranje OU in investitorje v našo infrastrukturo, ki jo seveda kot uporabniki plačujemo. V pismu me pa motijo neresnice in polresnice, ki se ponavljajo kljub našim ustnim in pisnim argumentom, lepo razvidnih iz že objavljenih prispevkov v Našem časopisu. Lepa primera sta dragomerska tržnica in dragomerski gasilci.

V korespondenci med občani in OU se stvari ne dorečejo, ampak se spreminjajo v nikoli končana dopisovanja. Civilna iniciativa je predlagala skupen sestanek z občinskimi svetniki. Tega sestanka se je udeležilo le 5 svetnikov. Tako je bila ponovno zamujena priložnost, da bi razčistili in dorekli ukinitev grajenega javnega dobrega. Pozabljate, da je ukinjanje grajenega javnega dobrega zelo delikatna in kompleksna zadeva. Samo spomnimo se, kaj je naredil v preteklosti poseg občine športnim objektom v Dragomeru. Mladina je bila izrinjena z igrišč, javno-zasebno partnerstvo pa je propadlo. Želite ponoviti napake, preden se rešijo stare? Odrekate pravico občanom, da se sami večinsko izrečejo o zadevi. V kolikor bi želeli, da v preteklosti ne bi prihajalo do zapletov, bi predhodno morali zadeve razčistiti z občani, ne pa da ste brez njih odločali. Zato so se zbirali podpisi in pisale peticije.

Torej, gospod župan. Vzemite zadevo v svoje roke. Dokažite, da vodite občino vi v dobro občanov. Ne vztrajajte pri predlogih za ukinitev grajenega javnega dobrega, ki ne vzdržijo resne presoje. Skličite občane Lukovice in Dragomera, kot vam je že bilo predlagano, da na demokratičen način in z dejanskimi razlogi ter argumenti zadevo dorečemo.

S spoštovanjem,
Simon Perko, Dragomer

Oglejte si tudi