Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Leto 2016 v DUDL

Kot vedno smo si tudi za leto 2016 v Društvu upokojencev Dragomer Lukovica postavili širok plan dela. Odbor društva si je prizadeval, da vanj zajame vse dejavnosti, ki bi pomagale pri fizični aktivnosti, dobremu počutju in zdravju naših članov.
Začeli smo s pohodi v naravo, telovadbo, izleti, športom, kar je pomagalo naši telesni aktivnosti in dobremu počutju. Na področju humanitarne dejavnosti smo obiskali in obdarili naše člane, starejše od 80 let, ob rojstnih dnevih ter bolne in pomoči potrebne. Ponovno smo aktivirali program starejši za starejše in lahko pohvalimo vse prostovoljke, ki so zelo aktivne in uspešne na terenu. Tudi za zdravje naših članov skrbimo, saj vsak drugi torek v mesecu organiziramo merjenje pritiska in sladkorja v krvi. Organiziramo pa tudi v sodelovanju z medicinskim osebjem Zdravstvenega doma Vrhnika predavanja o zdravi prehrani in telesni aktivnosti. Takšna in podobna predavanja se bodo nadaljevala tudi letos vsak drugi torek v mesecu ob 9.00 v kotičku DU.
Veseli nas, da smo dobili v občino ambulanto, zdravnika in lekarno, kar so bile še nedaleč samo sanje. Od nas, občanov, pa je odvisno, ali bomo pomagali to veliko pridobitev obdržati. Na področju športa so najbolj aktivni balinarji in balinarke. Rezultati so vidni, saj so police polne pokalov. Šah lepo živi v kotičku, saj je vedno več igralcev. Za pikado nam manjka nekaj igralcev, zato vabljeni, da se nam pridružite ob sredah dopoldan med 10. in 12. uro. Novembra in decembra smo izdelovali čestitke in majhna darilca, pridružili pa so se nam otroci iz šole in vrtca. Lepo jih je bilo opazovati in občudovati pri njihovi ustvarjalnosti in idejah. Zaključek leta smo proslavili na prednovoletnem srečanju 17. decembra, se ob glasbi zavrteli, se poveselili in si zaželeli vse najboljše in predvsem zdravja v prihajajočem letu 2017.

Vse člane DU in nove člane vabimo na OBČNI ZBOR 23. 2. 2017, ki bo v gasilskem domu Dragomer. Prav tako lahko članarino poravnate vsak torek med 10. in 12. uro v kotičku. Vsem občankam in občanom želimo veliko lepih trenutkov, zdravja in sodelovanja v letu 2017.

Odbor DU DL

Oglejte si tudi