Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Kranjski Klajmbing

V Športno plezalnem društvu Korenjak smo se odločili, da priredimo tekmovanje v športnem plezanju skupaj z velikim koncertom pevke Alye in ob tem z organizacijo različnih delavnic pomagamo staršem otrok z rakom.
Vse to na dobrodelni prireditvi, poimenovani Kranjski Klajmbing, ki bo 6. decembra 2014 v športnem parku Log. V okviru prireditve bo tekmovanje v balvanskem plezanju za otroke, stare do štirinajst let, popoldne pa bo na oder stopila ekstravagantna pevka Alya s svojo skupino. Ves dan bodo potekale delavnice, s katerimi bomo poskušali pomagati staršem otrok z rakom.
Rak je bolezen, ki ne izbira in ki ne prizanaša niti najmlajšim. To smo spoznali tudi športni plezalci, ko je huda oblika te bolezni za nekaj časa prekinila kariero dveh mladih slovenskih plezalk. Zato smo se v Športno plezalnem društvu Korenjak odločili, da energijo in prosti čas, ki smo ju pred leti namenjali organizaciji velikih mednarodnih tekmovanj, usmerimo v pomoč Društvu staršev otrok z rakom Jonatan Prijatelj.
Velika dobrodelna prireditev je zasnovana na prostovoljstvu in dobrodelnosti. Otroci, ki se bodo pomerili v plezanju, bodo oproščeni plačila startnine. Njihove starše, prijatelje in vse druge obiskovalce bomo pogostili s kranjsko klobaso. Veliki glasbeni koncert, na katerem bo Alya predstavila svoj novi album, bo prav tako brezplačen.

V soboto, 6. decembra 2014, se bo športni park Log torej spremenil v veliko dobrodelno prizorišče, na katerem se bodo poleg tekmovanja v športnem plezanju in koncerta zvrstile številne delavnice, ki jih bodo vodili prostovoljci in ob katerih bomo zbirali prostovoljne prispevke za starše otrok z rakom.

Prisrčno vabljeni!

Lorin Möscha, predsednik društva Korenjak 



Oglejte si tudi