Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Kaj manjka krajanom Loga

Najbolj srečni krajani nekdanje občine Vrhnika smo krajani nekdanje krajevne skupnosti Log. Hoteli smo Občino, dobili pa smo občino in zraven še Nogometni klub Dragomer (v nadaljevanju NK).
Ker se »fuzbal« praviloma igra v predmestju, je tam vse podrejeno nogometu. Tako Log, predvsem so lahko Mole zadovoljne, da lahko uživajo na tekmah NK iz nekdanje sosednje KS Dragomer.

Jasno je, da NK na te tekme privablja številne glasne »navijače«. Le ti skrbijo za peklensko atmosfero, ki odmeva po celotni »školjki« Mol, tako da smo se poslovili od nedeljskega mrtvila in mirnega počitka. Dan pred tekmo ure in ure odmevajo glasni stroji, ki skrbijo za ugodje na travnatem terenu, za kar redno in nesebično skrbi Občina. Kaj je proti temu hrupu in glasnemu vpitju ob zadetku domačih prepovedano lajanje psov, ki opravljajo svoje poslanstvo pri odganjanju nepridipravov.

Da so Ložani resnično navdušeni nad NK Dragomer, pove tudi dejstvo, da lahko v svojem športnem parku v objektu, zgrajenem s svojimi sredstvi in rokami, dobimo pijačo celo po klubski ceni, a le če se pred tem včlanimo v NK Dragomer. V ta namen se lahko vsak krajan Loga – brez komplikacij – na sedežu Občine, Na Grivi 5, včlani in si z letno članarino zagotovi cenovno ugodno pijačo v ŠP Log.
Na račun nogometa je Log pridobil tudi nujno potrebno parkirišče ob vrtcu. Parkirišče je sicer tekom tedna zelo malo zasedeno. Oživi šele, ko se na Log pripeljejo bolj oddaljeni navijači NK Dragomer.

K sreči je občinska uprava pravočasno uredila prometni režim v Molah in odpravila, po njenem mnenju, desetletja trajajočo anomalijo, da so najbolj številni krajani Mol, iz številnih »slepih« ulic, ki tako ali tako ne morejo zaviti drugam kot na Molsko cesto, »neupravičeno« imeli prednost, tako da je zdaj nimajo več.

Prav je, da se manj številnim Ložanom s ceste z dvema izhodoma na regionalno cesto omogoči prost dostop na eno ali drugo stran, če jim to ustreza. Včasih med njimi sicer prihaja do negotovosti, ko niso prepričani, ali so sokrajani seznanjeni s spremembo prometnega režima, zato oboji vozijo bolj previdno, kar pa varnosti v cestnem prometu nikakor ne more škodovati.

Na tak način tudi takrat, kadar številni navijači drvijo na tekme iz smeri Dragomerja, ne prihaja do zastojev, saj se ve, kdo ima prednost.

Vsakomur je jasno, da bi bila, pri tako plodnem sodelovanju med naselji Občine, ustanovitev kakršnekoli oblike nižjega nivoja lokalne samouprave velik korak nazaj in ovira za nemoteno delovanje NK Dragomer na Logu. Pa tudi ne bi bilo prav, da se NK poimenuje po občini, kot NK Log - Dragomer. Tako jim ostane vsaj ime NK po domačem kraju, če že tam nimajo svojega nogometnega igrišča.


Zadovoljni Ložan: R. Vidaković

Oglejte si tudi