Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Delovanje Društva upokojencev Dragomer - Lukovica v letu 2014

V letu, ki se je izteklo, smo načrtovali kar nekaj dejavnosti, vendar nam vsega ni uspelo uresničiti. Ne iščemo krivca za to. Razpoloženje je bilo nekoliko drugačno, a začetek je bil vseeno spodbuden.

Začeli smo s telovadbo v prostorih novega TC centra. S pomočjo naše občine in ge. vaditeljice so se naše članice rade srečevale. Udeležili smo se vadbe nordijske hoje pod vodstvom strokovne vaditeljice, gospe Urše Debevec iz Zdravstvenega doma Vrhnika. Tudi računalniškega tečaja se je udeležilo kar nekaj naših članov. Tega znanja ni nikoli dovolj, zato bomo tudi v prihodnje pripravljali taka izobraževanja. Ob prazniku dneva žena smo se v letu 2014 znova podali na 12 kilometrov dolg skupinski pohod do Notranjih Goric. V Piceriji Pr' Pavlet so nas pričakali moški, ki so nas razveselili z nageljčkom, nam postregli s kavo in čajem, naš Tone pa nam je zaigral na harmoniko. Po krajšem počitku smo se podale proti domu. V pomladanskih mesecih, to je od aprila do junija, smo obiskovali tečaj, ki ga je organizirala in financirala Občina Log - Dragomer v sodelovanju z Inštitutom Antona Trstenjaka. Tema tečaja je bila oskrba svojca na domu; udeleževalo se ga je 25 občanov. Tematska predavanja so bila zelo poučna in strokovna.

Maja smo organizirali balinarsko tekmovanje. V Notranjski koordinaciji ZDUS je na tem turnirju sodelovalo 14 ekip. Malo nam je nagajalo vreme, del tekmovanja smo dokončali na pokritem balinišču na Brezovici. Na tem tekmovanju sta se naši ekipi, moška in ženska, uvrstili na državno prvenstvo. Udeleževali smo se tekmovanj v vseh meddruštvenih turnirjih in zasedali dobra mesta. Pokali in kolajne so zasedli mesto na polici v Kotičku.

V zimskem času nadaljujemo treninge v pokriti in ogrevani dvorani v Šiški, kjer tudi tekmujemo v ligi starejših članov in članic. Vso sezono so bile ženska in dve moški ekipi izjemno dejavne in so dosegale lepe rezultate.

Na povabilo pobratenega Turističnega društva Trta iz Oplotnice smo jih obiskali, ogledali smo si del Pohorja, ekokmetijo in še nekaj znamenitosti. Gostitelji so nam pripravili dobro pogostitev s piknikom in glasbo. Dobro smo se zabavali. Tisti, ki niste zamudili piknika v Dragomerju, boste vedeli povedati, da je bilo zabavno in ni manjkalo dobre volje. Žal pa nas je narava prikrajšala za kostanjev piknik, kostanja pač ni bilo.

V novembru smo martinovali. Zapeljali smo se do Sevnice, si ogledali sevniški grad, dobrodošla je bila tudi pogostitev ter pokušina mladega vina in cvička. Glavna zabava pa nas je čakala na Vrhu nad Boštanjem, kjer smo ob Martinovi pojedini in z domačinom, ki je igral na harmoniko, pričakali krst vina. Za zaključek koledarskega leta smo 20. decembra za naše člane na prednovoletni prireditvi pripravili silvestrovanje v malem. Lepo število udeležencev nam pove, da se radi družite. Ob dobri postrežbi, glasbi in plesu ter z darilom z voščilnico smo se poslovili od starega leta.

Kako pa naprej? Na občnem zboru bomo pripravili obračun dela za leto 2014 in načrtovali delo društva v letu 2015. Datum občnega zbora bo objavljen naknadno. Polovici Upravnega odbora se izteče mandat, zato bodo ob nadaljevanju dela potrebne nove moči. Pričakujemo, da ste nekateri pripravljeni, da bi v društvo prinesli nove ideje in s svojimi sodelavci ter medsebojnim sodelovanjem društvo popeljali v nove izzive. V novo zasedbo se bo izvolilo 5 članov. Odločite se za sodelovanje, pričakujemo vas. Po pravilih društva se predsednik izvoli na občnem zboru. Volitve predsednika ali predsednice so javne, lahko pa tudi tajne. Kandidira lahko več članic ali članov. Lepo vas vabimo k sodelovanju. Za informacije in srečanje z dosedanjim predsednikom se oglasite v Kotičku ob torkih od 10. do 12. ure ali pokličite na telefonsko številko 041 282 992.    
Še povabilo. Če ste spregledali obvestila za plačilo članarine, lahko to poravnate vsak torek od 10. do 12. ure v Kotičku.

 

Upravni odbor Društva upokojencev Dragomer - Lukovica

Oglejte si tudi