Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

V šolske klopi sedlo rekordno število prvošolcev

1. septembra je šolski zvonec v podružnični in matični osnovni šoli Log - Dragomer prvič zazvonil za 61 prvošolcev, kar je največja generacija v zadnjih nekaj letih. Letos se je po dolgih letih povečalo tudi število oddelkov na predmetni stopnji.

V Osnovno šolo Log - Dragomer je v šolskem letu 2014/2015 vpisanih 481 otrok, od tega 416 v matično šolo ter še 65 v podružnično šolo v Bevkah. Število log-dragomerških osnovnošolcev je nekoliko višje kot lani, še več pa pove podatek, da so po dolgih letih letos oblikovali dodaten oddelek za šestošolce. Skupaj 20 oddelkov na matični in še 5 oddelkov na podružnični šoli.

Večje število osnovnošolcev pa prinaša tudi nekaj težav s prostorsko stisko. Kot nam je pojasnila ravnateljica Mihaela Mrzlikar, imajo nekaj težav pri prvošolcih ter zaradi dodatnega oddelka šestošolcev tudi na predmetni stopnji. Učilnice v prizidku, kjer so nastanjeni prvošolci, so bile namreč zgrajene za zmanjšani normativ, tako da imajo učenci letos nekoliko manj prostora, kot so ga imele prejšnje generacije. Kot smo še izvedeli, naj bi se situacija prihodnje leto ponovila, saj po napovedih na šolo prihaja še nekoliko številčnejša generacija otrok prvega razreda, potem pa naj bi bilo število prvošolcev iz leta v leto nižje.

 

V vrtcu še nekaj prostih mest

Mrzlikarjeva nam je zaupala tudi podatke o številu otrok, ki bodo letos obiskovali obe vrtčevski enoti. Kot je povedala, je v Vrtec Log - Dragomer trenutno vpisanih 162 otrok, ki obiskujejo devet oddelkov. Izvedeli smo, da kapacitete še niso zapolnjene, v oddelkih drugega starostnega obdobja je prostih še 9 mest.

 

Vesna Lovrenčič

Oglejte si tudi