Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Z gasilskega tekmovanja na poroko

Mesec maj je vsako leto po svoje zanimiv. Vedno se začne s kresom in se nadaljuje z mnogimi družabnimi in tekmovalnimi dogodki.
Kres je eden tistih dogodkov v letu, ki zbere celotno vas na enem mestu. Tako smo v soboto, 30. aprila, na že znani lokacij prižgali kres. Skupno druženje se je zaključilo v zgodnjih urah naslednjega dne. Gasilci smo skrbeli, da je bil kres pod nadzorom. Nekaj dni kasneje, 4. maja, smo dobili poziv: »Pot za Stan – v gozdu za hišo se močno kadi.« Ob prihodu na kraj dogodka smo ugotovili, da je občan kuril veje na svojem vrtu in se je zgolj močno kadilo. 
ZD Vrhnika je v četrtek, 12. maja, organiziral dan zdravja, ko so se predstavili tudi naši gasilci bolničarji. Pokazali so temeljne postopke oživljanja (TPO) in uporabo defibrilatorja. Sobota, 14. maja, je bila za mnoge velik dan, saj se je odvijalo 15. člansko tekmovanje za pokal PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Moška članska A-ekipa je zasedla četrto mesto, ženska članska B-ekipa pa prvo mesto. Ta dan pa je bil poseben tudi za članico našega gasilskega društva. Andreja Kavčnik in Damjan Gutnik sta si obljubila večno zvestobo, gasilci pa smo jima malce popestrili dan. V sodelovanju s PGD Log smo jima pripravili "špalir". Zadovoljni nasmeški na obrazih mladoporočencev so nam povedali, da smo odlično opravili svojo nalogo.

Gasilski reli, ki ga je organizirala GZ Brezovica, je potekal v nedeljo, 22. maja. Udeležili smo se ga z dvema voziloma. V GVM-1 je bilo sedem članov posadke, v GVC 16/25 pa trije. Ekipa v vozilu GVM-1 je dosegla deseto mesto, ekipa v GVC 16/25 pa osmo. V soboto, 28. maja, je bil dan občine, zato smo pospravili naš gasilski dom in oprali naš vozni park. Obiskalo nas je tudi nekaj radovednih otrok, ki smo jim pokazali našo opremo.

Čestitamo vsem našim gasilcem, ki so na tekmovanjih zastopali naše društvo. Posebne čestitke gredo članicam B za osvojeno prvo mesto na Drenovem Griču. Vse najlepše želje in čestitke gredo tudi mladoporočencema. Na njuni skupni poti jima želimo veliko srečnih in nepozabnih trenutkov.

 

Z gasilskim pozdravom, na pomoč!

PGD Dragomer - Lukovica

Oglejte si tudi