Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Manj odpadkov, manj prostovoljcev

Log - Dragomer, 16. april – Krajani Lukovice, Loga in Dragomerja so ponovno zavihali rokave in se pridružili tradicionalni spomladanski čistilni akciji. Kot so nam povedali prostovoljci na terenu, se količina odpadkov v naravi iz leta v leto zmanjšuje, kljub temu pa bi bili veseli kakšnega dodatnega para pridnih rok.
Občina Log – Dragomer je znova organizirala tradicionalno spomladansko čistilno akcijo, ki sta jo ponovno odlično koordinirala Blaž Rupnik in Marjan Trček. Koordinatorja sta skupinam prostovoljcev, ki so se že zgodaj dopoldan zbrali pred gasilskim domom v Dragomerju in v športnem parku na Logu, razdelila vreče za koristne in nekoristne odpadke, jih opremila z rokavicami, jim povedala, kako bo potekala čistilna akcija ter jim dodelila območja čiščenja. Udeležba je bila tako kot že lani nekoliko slabša, ponovno pa smo na terenu opazili prostovoljce, ki se akciji pridružijo vsako leto. Tudi letos je organizatorjem šlo na roko prijetno vreme, ki so ga prostovoljci izkoristili za preživljanje časa v naravi ter tako združili prijetno s koristnim. Odpadke so odstranjevali praktično na celotnem območju občine, čistili so območja ob prometnicah, na javnih površinah, sprehajalnih in kolesarskih poteh, zelenicah ter se podali na rob travnika in v gozd.
ePridne roke prostovoljcev so hitro napolnile vreče z odpadki. Teh je, kot smo izvedeli, v naravi vsako leto manj, k čemur zagotovo pripomorejo vsakoletne čistilne akcije. Medtem ko so prostovoljci leta 2010 iz okolja odstranili skoraj šest ton odpadkov, je bila ta številka letos več kot desetkrat nižja. V Komunalnem podjetju Vrhnika so nam pojasnili, da so prostovoljci letos iz narave odstranili pol tone odpadkov. Največ lesa, in sicer 200 kg, 100 kg izrabljenih avtomobilskih gum, 100 kg mešane embalaže in prav tako 100 kg mešanih komunalnih odpadkov. Na terenu smo izvedeli, da je odpadkov v naselju malo, več dela so imeli prostovoljci ob regionalni cesti, kjer odpadke iz svojih jeklenih konjičkov odmetavajo vozniki, a je tudi tu stanje precej boljše kot v preteklih letih. Po končani akciji so se prostovoljci zbrali v športnem parku na Logu, kjer so se družili ob okrepčilni malici.

 

V. L. 
Foto: V. L. 

Oglejte si tudi