Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Pripravljeni na zimo

Komunalno podjetje Vrhnika in njegove kooperante zima tudi letos ne bo presenetila. Kot nam je sredi novembra pojasnil Jože Turk iz Komunalnega podjetja Vrhnika, so zaloge soli že na poti, v teh dneh bodo kooperanti začeli postavljati snežne kole, pripravljena pa je tudi mehanizacija za zimsko službo. "Mehanizacijo pripravimo že med letom, saj dele, ki jih je treba zamenjati, menjamo sproti. Tako je tudi pri kooperantih, ki morajo prav tako imeti pripravljene svoje stroje," je povedal Turk.

Letos se v Občini Log - Dragomer obetajo spremembe na področju zimske službe, saj na razpisu izbirajo nove kooperante. "Razpis je v zaključni fazi, a tudi če bi danes snežilo, to ne bi oviralo zimske službe, saj bi ceste v tem primeru očistil stari kooperant," nam je še pojasnil sogovornik.

V prvi fazi bo na vrhniški komunali na voljo 250 ton soli, ki pa je glede na lanske snežne razmere ne bo dovolj za vso zimo. Naj spomnimo, da je bila lanska zima rekordna, zobe je pokazala že v začetku novembra, zaključila se je šele marca, spremljale pa so jo izjemno nizke temperature in obilica snega. Zadnja zima je dodobra načela tudi proračun, saj je bilo treba za zimsko vzdrževanje cest nameniti trikrat več denarja kot leto prej.  

 

V. E.

Foto: V. E.

Oglejte si tudi