Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Pri športnem pravilniku nekaj sprememb

Svetniki so na zadnji seji sprejeli nekoliko spremenjen in dopolnjen Pravilnik o sofinanciranju športa v Občini Log - Dragomer, ki pa sicer ne prinaša večjih sprememb.

Glavna novost je povečanje sredstev na postavki nogometnega igrišča na Logu, razlogi za povečanje postavke pa so trije. Dosedanja sredstva ne zadoščajo več za vzdrževanje igrišča in pokritje stroškov za tekme; povečalo se je število članov v društvu, večja pa je tudi obremenjenost nogometnega igrišča. Drugo spremembo pa so uvedli na področju sofinanciranja delovanja društev in športnih zvez, ki na ravni lokalne skupnosti opravljajo strokovne, organizacijske in razvojne naloge v športu. Po starem pravilniku so društva točke dobila le za tiste člane, ki so občani Občine Log - Dragomer, zdaj pa so v pravilnik dodali, da ta kriterij velja tudi za učence osnovne šole. Razlog za sprejem tega dodatka je, da občina financira tudi programe, ki jih izvaja šola.

Svetniki so na seji potrdili tudi letni program športa, v katerem se nekoliko povečujejo sredstva za kakovostni šport in športne objekte, nekoliko pa so manjša sredstva za športno rekreacijo. Sicer pa je ta program osnova za razdelitev sredstev višini 45.000 evrov za sofinanciranje posameznih vsebin oziroma programov med kandidate oziroma društva, ki se bodo prijavila na javni razpis. Tega mora občina objaviti do 19. februarja.

Oglejte si tudi