Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Novo središče Dragomerja

Delovna skupina za pripravo izhodišč za pripravo OPPN za območje krajevnega središča Dragomer je osnutek idejne rešitve predstavila zainteresiranim občanom. Ti so lahko izvedeli, kako bi območje centralnih dejavnosti lahko izgledalo čez približno petnajst let, poleg tega pa so članom delovne skupine lahko postavili tudi vprašanja. Javna razprava bo potekala v več fazah, do izida Našega časopisa (26. januarja ob 18.00) bo javnost na delavnici podala svoje predloge in mnenja.
Kot smo pisali v zadnji številki Našega časopisa, naj bi središči naselij Dragomer in Log v prihodnosti postali bistveno bolj urejeni in privlačni. Delovni skupini, ki ju je župan imenoval lani jeseni, sta intenzivno iskali in premlevali različne rešitve, kompromisno rešitev ureditve Dragomerja pa so člani delovne skupine predstavili občanom. V kompromisni rešitvi osemčlanske ekipe je na območju centralnih dejavnosti predviden razvoj tenisa, balinanja, odbojke na mivki, v športni park pa so umestili še večnamensko asfaltno in manjšo ploščad ter otroški kolesarski park. Predvideno je reševanje problematike parkiranja in preozkega vhoda v Dragomer. Naselje naj bi dobilo vaški trg s tržnico, park z otroškimi igrali in večnamenski objekt s stanovanji, trgovino in gostinskim lokalom, ki pa ne bi bil investicija občine. Občani so lahko še izvedeli, koliko naj bi po oceni delovne skupine stala ureditev središča, kakšne naj bi bile faze obnove, razložili pa so jim tudi, zakaj so predstavili takšno rešitev in ne katere druge. Izvedeli smo še, da so se pri pripravi rešitve ureditve središča ukvarjali tudi s trgovino ter različnimi rešitvami vhoda v Dragomer. Več tukaj.

Članom delovne skupine so občani postavili vrsto vprašanj. Spraševali so se, ali Dragomer potrebuje toliko gostinskih lokalov, zakaj je predviden tako velik večnamenski objekt, kaj za izgled središča pomeni pokrivanje teniškega igrišča in balinišča. Slišali smo tudi vprašanje, ali ne bi bilo bolje denarja za te investicije nameniti za gradnjo kanalizacije in javne razsvetljave ter drugih pomembnejših investicij, ali je potrebno v središče umeščati zelenice in vodne elemente, ko pa je na dosegu Barje. Zanimalo jih je tudi, ali je načrtovan vhod v Dragomer, z velikim objektom in parkirišči, primeren za središče kraja, pogrešali pa so tudi trg, ki pa ga je skupina sicer predvidela v svoji idejni rešitvi. Javna razprava se bo nadaljevala s pisnimi odgovori na postavljena vprašanja ter delavnico, nato bodo pripravili novo idejno rešitev, za katero bodo pridobili mnenje soglasodajalcev. Temu bo sledila priprava nove idejne rešitve, ki jo bodo znova predstavili javnosti in jo dali v potrditev občinskemu svetu. Na koncu pa bodo izdelali še OPPN.


V. L. 
Foto: V. L. 

Oglejte si tudi