Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Pozor – v sosednji občini so na delu vlomilci

V Občini Dobrova - Polhov Gradec so neznanci v zadnjih dveh mesecih vlomili v več stanovanjskih hiš, z vlomi pa je v zadnjem času obremenjena tudi občina Ig, obveščajo iz Policijske postaje Vič. Vlomilci so na delu predvsem v večernih urah, previdnost pa ni odveč tudi v občini Log – Dragomer.

»V zadnjih dveh mesecih se na območju Dobrove, točneje Horjulska cesta v smeri proti naselju Brezje pri Dobrovi in Polhograjska cesta v smeri Šujice in Gabrja z okolico, pojavljajo vlomi v stanovanjske hiše. Predvsem je z vlomi v stanovanjske hiše obremenjena tudi občina Ig, z vasmi Matena, Tomišelj, vas Iška, Brest z bližnjo okolico,« opozarjajo na Policijski postaji Vič, kjer dodajajo, da je kritični čas vlomov od 17:00 do 21:00 oziroma v času, ko se znoči, saj tako lahko storilci preverijo navzočnost stanovalcev.

 

Vlomilci v kritičnem času izkoristijo odsotnost stanovalcev, vlamljajo pa večinoma skozi okvir oken s pomočjo primernega orodja, in sicer predvsem na zadnjih delih stanovanja oziroma hiše, ki so v temi slabše izpostavljeni svetlobi in sosednjim hišam.

 

In kaj priporočajo policisti? Lastnike naprošajo, da boljše poskrbijo za samozaščitne ukrepe - alarmna naprava, opazovanje okolice, posvetovanje s sosedi in ob morebitnih sumljivih dogajanjih in gibanju sumljivih oseb nemudoma pokličejo na št. 113. Ob klicu na št. 113 naj poskusijo pridobiti podatke o osumljencih, kot so število oseb, njihov opis, opis avtomobila, znamka, tip, barva, reg. številka vozila, ki ga uporabljajo in smer vožnje.

 

Oglejte si tudi