Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Pošta na Logu bo odprta dlje

Občinski upravi je uspel preobrat. Pošta bo med delavniki poskusno odprta dve uri dlje, po novem pa jo bodo obiskovali tudi Dragomerčani. V prehodnem enoletnem obdobju ne bo potrebno spreminjati poštnih številk na dokumentih.

Septembra se na pošti na Logu obetajo spremembe. Kot smo izvedeli, bodo delovni čas poskusno podaljšali. Pošta bo po novem za uporabnike poštnih storitev poslovala od ponedeljka do petka od 8.00 do 11.30 in od 14.30 do 18.00, ob sobotah pa od 8.00 do 11.00. Testno obdobje bo trajalo šest mesecev. Kot so pojasnili na Pošti Slovenije, so se za podaljšanje delovnega časa odločili na pobudo občine, in to kljub temu da glede na trenutne ekonomske in druge pokazatelje (število opravljenih storitev, število strank ...) poslovanja pošte na Logu sprememba delovnega časa ni upravičena. »V kolikor bodo rezultati poslovanja pošte izkazovali rast, bo sprememba delovnega časa obveljala,« so še pojasnili na Pošti.

Sicer pa to ni edina sprememba, ki jo prinaša jesen. 15. septembra bodo pošiljke na ložanski pošti začeli prevzemati tudi Dragomerčani: »Naslovniki bodo na podlagi puščenega obvestila o prispeli poštni pošiljki na dan obvestila lahko pošiljko prevzeli na pošti 1351 Brezovica pri Ljubljani. Od naslednjega dne dalje in do izteka roka za prevzem pošiljk pa na pošti 1358 Log pri Brezovici. Na opisani način bodo prevzemali pošiljke tudi ostali naslovniki, ki že sedaj prevzemajo pošiljke na podlagi obvestila o prispeli pošiljki na pošti 1358 Log pri Brezovici.« Če razložimo bolj enostavno, tisti dan, ko vam bo poštar v nabiralniku postil obvestilo o pošiljki, boste to lahko prevzeli na Brezovici, od naslednjega dneva dalje pa na Logu. Naj ob tem omenimo, da bo naselje Dragomer v območje pošte Log poskusno prešlo za obdobje enega leta, v tem času pa ne bo niti fizičnim niti poslovnim uporabnikom potrebno zamenjati poštne številke oziroma osebnih dokumentov.

O prehodu naselja Dragomer v poštno območje 1358 Log smo govorili tudi z občinsko upravo. Pojasnili so nam, da so pred odločitvijo o poskusni menjavi pošte v naseljih Dragomer in Lukovica izvedli anketo na naključnem vzorcu. Rezultati so pokazali, da so se Dragomerčani pripravljeni priključiti pošti na Logu, Lukovčani pa so želeli ostati v poštnem območju pošte na Brezovici. Podobne rezultate je dala tudi anketa, ki jo je na začetku leta 2014 izvedel iniciativni odbor civilne pobude, ko je pobudo za spremembo poštnega okoliša podprla večina gospodinjstev iz naselja Dragomer, na Lukovici pa je bila večina proti. Takrat je še stari občinski svet sprejel tudi sklep, naj občinska uprava Pošti Slovenije pošlje pobudo, da se poštno območje spremeni tako, da se naselje Dragomer priključi pošti 1358 Log pri Brezovici in se prouči možnost preoblikovanja delovnega časa poštne enote, ki bo v večji meri zadostila pričakovanjem občanov.

 

Vesna Lovrenčič

Oglejte si tudi