Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Priznanje Tomažu Požarju

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostava Ljubljana, je 7. marca v sodelovanju z Občino Medvode v kulturnem domu v Medvodah pripravila osrednjo regijsko slovesnost s podelitvijo priznanj Civilne zaščite za leto 2016. V imenu Občine Log - Dragomer so se slovesnosti udeležili namestnik poveljnika Civilne zaščite Občine Log - Dragomer Domen Rozman, poveljnik gasilskega poveljstva Občine Log - Dragomer Pavel Remškar, član gasilskega poveljstva Občine Log - Dragomer Rok Meglen in prejemnik priznanja iz naše občine.


Ob dnevu Civilne zaščite, ki ga praznujemo 1. marca, se odgovorni zahvalijo tistim reševalcem, organizatorjem in izvajalcem, ki so v preteklem letu učinkovito opravili naloge zaščite in reševanja med naravnimi in drugimi nesrečami. Priznanja in nagrade Civilne zaščite so bila podeljena najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite ter drugim posameznikom, skupinam, občinam, gospodarskim družbam, društvom, zavodom in raznim organizacijam za zasluge in prispevke pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč. Slavnostni govornik je bil generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But.

Na prireditvi je bilo ljubljanski regiji podeljenih kar 181 priznanj in nagrad, prejemnik priznanja pa prihaja tudi iz naše občine. Bronasti znak Civilne zaščite, ki se podeljuje za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči, je prejel Tomaž Požar, vodja gasilsko-reševalne enote gasilskega poveljstva Občine Log - Dragomer in član PGD Dragomer - Lukovica. Prejemniku priznanja izrekajo čestitke tudi župan Občine Log - Dragomer Miran Stanovnik s sodelavci, štab Civilne zaščite Občine Log - Dragomer in gasilsko poveljstvo Občine Log - Dragomer.

Oglejte si tudi