Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Pahorju tudi v Logu - Dragomerju visoka podpora

Novemu predsedniku Slovenije so Log-Dragomerčani na volitvah namenili skoraj 65 odstotkov glasov, medtem ko je za dosedanjega predsednika dr. Danila Türka volilo 35,21 odstotka občanov.

Tako kot že v prvem krogu predsedniških volitev je bila volilna udeležba na območju Občine Log - Dragomer glede na udeležbo po vsej Sloveniji precej visoka; na volišča je prišlo skoraj 51 odstotkov volivcev. To je sicer občutno manj kot v prvem krogu; tokrat je bilo preštetih 1.497 glasovnic, od tega pa jih je bilo 26 neveljavnih. Naj ob tem omenimo, da je v drugem krogu predsedniških volitev na štiri volišča v Občini Log - Dragomer prišlo 240 volivcev manj kot v prvem krogu.

Za Pahorja je v Občini Log - Dragomer glasovalo 64,79 odstotka oziroma 953 Log-Dragomerčanov, Türka pa je podprlo 518 oziroma 35,21 odstotka volivcev. Zanimivo je, da je Türk v drugem krogu dobil celo manj glasov kot v prvem, ko se je za podporo Log-Dragomerčanov potegoval z dvema protikandidatoma. V prvem krogu ga je podprlo 646 volivcev, tokrat pa 128 volivcev manj, bodisi zato, ker so nekateri ostali doma, bodisi so podprli zmagovalca. Nasprotno pa je Pahorju v primerjavi s prvim krogom predsedniških volitev uspelo pridobiti kar 291 glasov, kar je 44 odstotkov več glasov kot v prvem krogu.

Na vseh štirih voliščih v Občini Log - Dragomer, dveh v gasilskem domu Log ter na voliščih v Osnovni šoli Log - Dragomer in občinski stavbi, so volivci večinsko podprli Boruta Pahorja; ta je največjo podporo (67,56 %) dobil na volišču, ki podpira zahodni del Loga.

Oglejte si tudi