Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Od 5. aprila dalje v Občini Log - Dragomer stalna torkova tržnica

Na stojnicah vsaj dvanajstih ponudnikov boste vsak torek med 15. in 18. uro lahko izbirali med bogato ponudbo lokalno pridelane sezonske zelenjave, domačimi kokošjimi jajci, mlekom in mlečnimi izdelki, jagodičevjem, medenimi izdelki, moko in eko predelano zelenjavo. Premamili vas bodo domač kruh iz krušne peči ter drugi pekovski izdelki, kraški teran, izdelki iz konoplje, eko čaji, sveža in vložena jajčka japonskih prepelic, pa tudi zelišča, sirupi in balkonsko cvetje. Tržnica bo začela obratovati 5. aprila.

Dolgoletne želje po vzpostavitvi lastne lokalne tržnice postajajo resničnost. Prvi torek v aprilu bo poskusno začela obratovati tržnica, ki bo predstavljala osrednji prostor srečevanja ponudbe in povpraševanja po lokalno pridelani, zdravi hrani. Občina Log - Dragomer se bo tako pridružila globalnemu trendu samooskrbe in samozadostnosti, ki predstavlja pomemben segment trajnostnega razvoja lokalnih skupnosti. Pobudniki tržnice so prepričani, da bo kljub temu, da tovrstni tržnici delujeta tudi na Vrhniki in Brezovici, za nakup kakovostne lokalno pridelane hrane dovolj zanimanja.

Kupci se boste lahko sprehodili in nakupovali na bogato obloženih strojnicah, ki jih bodo postavili na asfaltno ploščad v športnem parku na Logu. Izbirali boste lahko med različno sezonsko zelenjavo, jajci, mlekom in mlečnimi izdelki, sadjem, medom, kruhom, zelišči ter številnimi drugimi izdelki. Ponudbo bodo kmalu obogatili še z dopolnilnim programom (npr. predstavitvami lokalnih društev, glasbenimi nastopi, delavnicami za otroke, degustacijami hrane in pijače) in s sejemskimi dogodki, ki bodo predvidoma potekali ob sobotah dopoldan v Dragomerju.

 

V. L.

Oglejte si tudi