Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

ŠD Dragomer - Lukovica si želi stare slave

ŠD Dragomer - Lukovica že 40 let diha s krajem, v tem obdobju je društvo doživelo tako vzpone, ko je bilo eno izmed najboljših društev daleč naokoli, kot padce, pred nekaj leti je namreč skoraj zamrlo. Novo vodstvo z Markom Winterleitnerjem na čelu želi društvu vrniti ugled, športni park pa želijo, predvsem z lastnim delom in dobro voljo, narediti spet tak, kot je bil v najboljših časih. Ekipa se bo morala soočiti s številnimi izzivi, a kot so prepričani v društvu, jim bo z enotnostjo, pozitivnim pristopom in jasno začrtano ter izpolnjeno vizijo uspelo doseči zastavljene cilje.
Časi, v katerih se novo vodstvo loteva preporoda društva, niso najlažji. Društvo nima svojega prostora, nima niti lastnih športnih površin. Pred seboj imajo slabo vzdrževan športni park, kjer niso niti lastniki niti upravniki. Pestijo jih finančne težave, financirajo se večinoma iz lastne članarine, lani od občine namreč niso dobili niti enega samega evra, saj ta še ni izpeljala razpisa do konca, nam je nekaj težav naštel novi predsednik ŠD Dragomer - Lukovica Mark Winterleitner. Kljub temu pa so optimistični ter prepričani, da jim bo društvo uspelo vrniti na stara dobra pota. Začrtano imajo jasno vizijo, predsednika podpira dobro uigrana in enotna ekipa, ki je že začela s pozitivnimi premiki v športnem parku Dragomer. Čeprav niso lastniki igrišč, ki imajo status grajenega javnega dobrega, temveč ta le uporabljajo, in kljub temu da nimajo uradnega dovoljenja za urejanje športnih igrišč, so zagrizli v to kislo jabolko ter začeli z urejanjem parka, ki ga bodo nenazadnje člani in ostali krajani uporabljali, kot v preteklih letih. Winterleitner nam je pojasnil, da so izpeljali štiri obsežne delovne akcije. Zakrpali oziroma zamenjali so vse dotrajane varovalne mreže, napeli lovilne mreže na igriščih, popravili tribune za gledalce, popravili teniške klopi, kupili nove vlečke, posekali razraslo grmičevje in drevje, odstranili smeti, pobarvali koše in nogometne gole, tlakovali del prostora okoli odbojkarske brunarice, prezračili mivko ter pripravili igrišča na sezono, poleg tega pa je društvo kupilo tudi orodje za vzdrževanje infrastrukture v športnem parku. »Vse, kar delamo v športnem parku, je za naše dobro in v javno korist. Zavedamo se, da če mi sami ne bomo uredili igrišč, tega ne bo storil nihče. Želimo se ukvarjati s športom. Želimo ponuditi otrokom in ostalim krajanom možnost športnega udejstvovanja v našem kraju. Če nam bo občina stopila naproti, bomo lahko naredili še več, če pa nam ne bo, bomo kljub temu naredili vse, da bodo igrišča lepa, da jih bodo ljudje z veseljem uporabljali in bodo krajanom in občini v ponos,« pravijo v društvu.

Poleg novega načina financiranja ima vodstvo daljnosežne načrte tudi na področju športa. V športni park so pripeljali teniško šolo Bobi, ki bo skrbela za razvoj nove generacije tenisačev. Teniška šola se je predstavila otrokom v vrtcu Dragomer, prvič v zgodovini pa so tenis predstavili tudi v podaljšanem bivanju v osnovni šoli Log - Dragomer. »Skupaj s teniško šolo smo našim najmlajšim predstavili smiselnost športa v življenju. Nasmejani in rahlo pordeli otroški obrazi so za nas največja pohvala, ki nas navdihuje za naprej. Vsaka minuta, ki je otroci ne preživijo pred ekrani, namenjena igri z vrstniki, je naš uspeh,« je povedal predsednik. Pozabili pa niso niti na starejše člane, na teniških igriščih bosta letošnjo sezono potekali dve težavnostni ligi, odigranih naj bi bilo okoli 300 tekem, izpeljali naj bi tri teniške turnirje, po dva nogometna, odbojkarska in košarkarska ter turnir trojk, v športnem parku pa naj bi potekala tudi Bobijada. Izvedeli smo še, da vodstvo občine društvo podpira, želijo si dobrih odnosov z vsemi društvi, ki sobivajo v športnem parku, ter prijateljskega druženja med športniki. Najbolj veseli pa so, ko se jim v športnem parku pridružijo otroci in lahko poklepetajo tudi z ostalimi občani, ki pridejo posedet na tribune in si ogledat kakšno dobro športno partijo.

 

Oglejte si tudi