Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
15°C
2°C
Oceni objavo

Povezani zmoremo še več

December je čas, ko se mnogi ozremo v preteklo delo Tudi mene je zanimalo, kako uspešno je bilo in katere obljube iz predvolilnega programa smo uresničili. Z veseljem ugotavljam, da je bilo realiziranih veliko projektov.

 S ponosom lahko sporočimo, da je že skoraj zaključen projekt pokrivanja celotne občine z optičnim omrežjem, tu izstopamo iz slovenskega povprečja,  tudi v primerjavi z velikimi občinami, podaljšan je delovni čas pošte, septembra je začela v občini obratovati splošna ambulanta. Zaključena  je sanacija vodov na Poti za Stan in Stari cesti in sanacija Molske ceste,  pri čemer se zahvaljujemo prebivalcem za strpnost in razumevanje. Izvedli smo prometno študijo, študijo ogroženosti in erozije, s poglobljenim sodelovanjem zainteresiranih občank in občanov, stroke in občinske uprave ter svetnikov je pripravljen in sprejet ključen strateški dokument Strategija razvoja naše občine z izvedbenim načrtom, ki bo poglavitno usmerjal delo v prihodnosti. V vrtcu Dragomer je celovito preurejena kuhinja, v šolski telovadnici so obnovljena tla, realizirana je bila reorganizacija vrtca na Logu, kjer je strop tako dotrajan, da se dobesedno podira in je bila zato ogrožena varnost otrok in zaposlenih. Na Logu je vsak torek organizirana uspešna lokalna tržnica, ki je avgusta začela obratovati tudi v naselju Dragomer, vendar so ponudniki, zaradi neznatnega obiska občanov in posledično ekonomskih razlogov,  odpovedali udeležbo. Prenovljena je spletna stran občine, za večjo prometno varnost smo namestili hitrostne ovire, pridobili smo nepovratna sredstva za prenovo telovadnice. Nepovratna sredstva pa smo pridobili tudi za prenovo kotlovnice v osnovni šoli, kjer sedaj uporabljamo cenejše gorivo.

V teku je sanacija stare šole na Logu, operativno se pripravljamo na začetek gradbenih del za rekonstrukcijo križišča pri trgovini na Logu, ki bo prenovljeno v sodelovanju z državo ter na nadaljevanje kolesarskih in peš poti po vsej dolžini občine ob magistralni cesti. Ker nam je izjemno pomembna prometna varnost naših šolarji ter ostalih pešcev in kolesarjev, pripravljamo projekt prometno varnih poti od Lukovice do Jordanovega kota. V teku je sanacija primarnega voda za pitno vodo. S predstavniki države se pogajamo za poenotenje hitrosti na magistralni cesti, ker bomo tako lahko bistveno pripomogli k preglednosti in s tem prometni varnosti. Kjer posegamo v infrastrukturna omrežja, po predpisih izvajamo tudi kanalizacijsko omrežje, ki bo upoštevano pti  črpanje kohezijskih sredstev za katera se še vedno borimo v konkurenci preko petdesetih slovenskih občin.  V ta namen smo pred enim letom in pol na Ministrstvo za okolje in prostor, s katerim vzorno sodelujemo, z vso potrebno gradbeno dokumentacijo vložili projekt za črpanje nepovratnih sredstev. V pripravi je Strategija ravnanja z zalednimi vodami, ki povzročajo vedno več škode, pripravljamo projekt za sanacijo in prenovo Rimske ceste ( javna razsvetljava  in varnejšo šolsko pot) in se pripravljamo na realizacijo projekta integriranega javnega prometa -2. cona.

Rešujemo zapleten primer javno-zasebnega partnerstva, kjer  je v teku obravnava naše tožbe glede  odločbe, ki izhaja iz arbitražnega postopka. V teku pa je tudi izdelava prostorskega akta (OPN), ki je strateški dokument na področju urejanja prostora in terja veliko energije, časa in znanja mojih sodelavcev in stroke. Občinsko upravo čaka še veliko dela na področju prenove vrste dokumentov, ki jih je potrebno uskladiti z veljavno zakonodajo, kamor spada tudi ureditev medsebojnih razmerij med društvi in objekti, ki so v občini grajeni namensko. Pohvalno je to, da nam pri reševanju tega izziva pomagajo dobronamerni posamezniki in društva z znanjem in izkušnjami iz preteklosti.

Glede na dobre izkušnje, ki sem jih navedel zgoraj, vas vse, spoštovane občanke in občani vabim, da se nam pridružite s svojimi idejami za reševanje posameznih izzivov. Verjamem, da smo povezani lahko še bolj uspešni pri urejanju naše soseščine in odnosov v njej. Vsak dobronameren predlog je več kot dobrodošel…

Verjamem, da se bomo v prihodnjih dneh skupaj razveselili  odprtja nove lekarne v zgradbi kjer že deluje ambulanta, novega igrišča z umetno travo in odprtja objekta visoke cone na Lukovici, ki bo izboljšal vodooskrbo in kjer smo uspešno počrpali preko štiristo tisoč evrov.

Veliko je še projektov, ki so za vse nas poseben izziv, zato vas še enkrat vabim h konstruktivnemu povezovanju in predlogih posameznih rešitev.

Dragi otroci, občanke in občani, ob koncu leta smo za vas, skupaj z društvi, pripravili prijeten, prazničen decembrski program. Občino bo obiskal Dedek Mraz,, prisluhnili bomo pravljičarki Zlatki, ki bo prebirala novoletno pravljico, skupaj se bomo odpravili na pohod, si ogledali nogometni turnir na novem nogometnem igrišču z umetno travo, za vas smo pripravili tudi praznično tržnico z bazarjem ter ob koncu leta skupno silvestrovanje na prostem v Športnem parku na Logu. Vabljeni, da se nam pridružite.

 

Z lepimi pozdravi,  Miran Stanovnik, župan

Oglejte si tudi