Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Župan Stanovnik o arbitraži

Župan Miran Stanovnik odgovarja na pismo svetnika Domna Cukjatija glede izgubljene arbitraže in poziv za sklic izredne seje

Z velikim veseljem spremljam željo, da se svetniki vedejo odgovorno. Primer, ki ga občinski svetnik izpostavlja in ga kot aktivna priča (beri svetnik) spremlja od nastanka v letu 2008, je bil odprt že vrsto let pred mojim prihodom.  Ker osebno zadevo relativno dobro pozna že od začetka (saj je bil ves ta čas občinski svetnik), bi mogoče še razumel njegovo zaskrbljenost, ne razumem pa tega, zakaj že prej kot predsednik Odbora za prostorsko planiranje in gospodarjenje z nepremičninami, katero funkcijo opravlja še danes, ni ukrepal tako, da bi bila njegova reakcija lahko v pomoč ugodni razrešitvi nastale situacije, ali pa bi njegovo odgovorno delo lahko celo preprečilo neugodne posledice za občino, kjer želi biti dober gospodar. Na to tematiko je bila dne 29. 1. 2014 izvedena 12. izredna seja občinskega sveta naše občine, zato navedena trditev, da je v 10-letni zgodovini občine to prva izredna seja, ne drži.

 

Naj povem, da so se zainteresirani svetniki s potekom dogodkov in tudi z omenjeno arbitražno odločbo že seznanili, vendar sem jih kljub temu na naslednji redni seji želel seznaniti z vmesnim stanjem, ker je za končne ugotovitve in analize še prezgodaj. V mislih imam redno sejo občinskega sveta naše občine in to zato, ker dodatna izredna seja OS pomeni samo nepotrebno trošenje davkoplačevalskega denarja za sejnine svetnikov. Potrebno je poudariti, da pri obveščanju svetnikov in javnosti delujemo v skladu z veljavno zakonodajo in določili Poslovnika Občinskega sveta Občine Log - Dragomer.

Površen pogled na nekaj navedenih podatkov bi res lahko privedel do zaskrbljenosti v smislu priprave proračuna za naslednje obdobje, vendar je pretirana skrb čisto odveč. Prav je, da tudi ob tej priložnosti poudarim, da je omenjena arbitražna odločba odprla veliko vprašanj in postregla z nejasnostmi tudi v smislu izvrševanja, tako da je v tem trenutku prezgodaj delati zaključke, ker bo naša občina izkoristila vsa razpoložljiva pravna sredstva, da zaščitimo interes naših občanov. V primeru da bi prišlo do realizacije arbitražne odločbe, bo občina postala lastnica objekta in pridobila na vrednosti nepremičnin, ob tem da zasleduje sklep občinskega sveta iz preteklosti, kjer je jasno izražen javni interes. Poleg vsega pa je treba povedati, da ključni projekti naše občine niso ogroženi, tako kot bi si nekdo lahko površno in zmotno predstavljal.

 

Miran Stanovnik, župan

Oglejte si tudi