Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Letošnja zima bo najverjetneje rekordna

Dragomer, 12. februarja 2013 – Zjutraj nas je na dvoriščih, cestah in ulicah pričakala najobilnejša pošiljka snega v letošnji zimski sezoni. V nižinskih delih občine ga je čez noč zapadlo okoli 25 centimetrov. Kot kaže, bo letošnja zimska sezona rekordna, saj so v doslej rekordnem letu v vseh treh občinah za posipanje skupaj porabili 1.500 ton soli, letos pa že kar 1.200 ton.
"Razmere so malo neobičajne; snega je več, kot smo navajeni. Kar je nižinskih cest, to noč na njih že drugič delajo. Marsikdo misli, da ni bilo še nič narejenega, ker je marsikje že 20 centimetrov novega snega. Upajmo, da bodo padavine ponehale in da se bo kaj videlo. Sicer pa plužijo, posipajo, vsi so zunaj od včeraj popoldne, tako da je čiščenje cest neprekinjeno," je ob sedmih zjutraj pojasnil Jože Turk, vodja zimske službe pri Komunalnem podjetju Vrhnika. Podobne razmere so letos nastale že nekajkrat: "Pluženj je bilo verjetno že več kot 20, posipanj pa še vsaj enkrat toliko. Sicer pa so pregledi praktično vsak dan." Letošnja zima bo občinske proračune najverjetneje obremenila nekoliko bolj kot lanska. "Prav lahko se zgodi, da bo zima rekordna. Občine se bodo najverjetneje ubadale s težavo, od kod vzeti denar. Od vsake občine posebej bo odvisno, od kod bo črpala rezerve, mi pa se bojimo, da bi bilo zaradi tega manj letnega vzdrževanja," je dodal Turk.

 

Pluženje v Občini Log - Dragomer bo sicer potekalo tako kot prejšnja leta. "Vse se pluži tako kot do zdaj; tudi tisto, kar se je najprej ukinilo, se zdaj pluži tako kot v prejšnjih sezonah, torej je vse po starem," pravi Turk.

Oglejte si tudi