Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Prihodnje leto naj bi kolesarske steze začeli graditi na Lukovici

Ob regionalni cesti med Ljubljano in Vrhniko naj bi v začetku leta začeli gradnjo dobrega kilometra in pol kolesarskih stez in pločnikov. Graditi naj bi začeli na Lukovici v smeri Dragomerja, sočasno pa je predvidena gradnja kanalizacije in vodovoda.

Kot je pojasnil Jure Jančič iz log-dragomerške občinske uprave, ima DRSC trenutno v pripravi razpisno dokumentacijo za gradnjo na odseku med Lukovico in Dragomerjem, vključno z ureditvijo prvega križišča v Dragomerju. Operativna dela naj bi se začela izvajati v začetku leta 2013. Gradnja naj bi potekala ob regionalni cesti med Vrhniško cesto 1 (200 metrov za odcepom za ulico Pod gradom), zaključila pa bi se 200 metrov pred odcepom za osnovno šolo oziroma drugim križiščem za Dragomer.

Kolesarske steze od regionalne ceste ločene z ograjo

Na omenjenem odseku na območju Občine Log - Dragomer naj bi makadam na levi strani preuredili v mešano prometno površino. Ta bo široka okoli tri metre in od regionalne ceste ločena z novo enostransko jekleno varnostno ograjo, podobno kot na odseku med Drenovim Gričem in Sinjo Gorico. "Mešana prometna površina je namenjena prometu pešcev, kolesarjev ter dostopu lastnikov parcel in objektov," je povedal Jančič in dodal, da bodo na desni strani ceste v smeri Vrhnike gradili nov hodnik za pešce, ki bo predvidoma širok dva metra. Uredili pa bodo tudi križišča ter ustrezna prečkanja za pešce in kolesarje.

 

Izvedeli smo, da naj bi ob gradnji kolesarskih poti sočasno potekala gradnja vodovoda in kanalizacije. "V delu, kjer se bosta urejala kolesarska steza in pločnik, se bo izvajala tudi gradnja vodovoda, in sicer od odcepa za ulico Pod gradom ob Vrhniški cesti proti Dragomerju, v dolžini približno 100 metrov, nato bo prečkal cesto in se nadaljeval v dolžini približno 80 metrov ter se priključil na obstoječi vodovod DN 100 na odseku 3.0+ 40.00 na ulici ob objektu Vrhniška cesta 1," je opisal Jančič. Kot smo že pisali, bodo sočasno vgrajevali kanalizacijo; ta bo tako kot vodovod najprej potekala po desni strani cestišča, nato pa bo prečkala cesto in se "nadaljevala v dolžini 680 metrov do objekta Betaplast; tam se bo odcepila v smeri AC ter se nadaljevala med objekti in AC v dolžini 280 metrov; pri objektu Pot na mah 1 se bo vrnila na Ljubljansko cesto. Od tam bo potekala v dolžini 690 metrov, prečkala Ljubljansko ulico in se nadaljevala po Dragomerški ulici." 

 

Sicer pa je ministrstvo za infrastrukturo in prostor oziroma njegova Direkcija Republike Slovenije za ceste Občini Log - Dragomer še sporočila, da je za preostali odsek od osnovne šole proti Logu izdelan le idejni projekt.

Oglejte si tudi